Takaisin
10.11.2017 klo 20.01

Pikkuhuuhkajat tasapeliin Georgiassa

Jaa:

Ⓒ SPL / Juha Tamminen

U21-maajoukkueen ensimmäinen EM-karsintaottelu Juha Malisen johdolla päättyi perjantaina 2-2 -vierastasapeliin Tbilisissä Georgiaa vastaan. Benjamin Källman vastasi Pikkuhuuhkajien molemmista maaleista.

Suomi sai otteluun erinomaisen alun, kun Benjamin Källman pamautti johtomaalin Kaan Kairisen antamasta kulmapotkusta jo ennen kymmenen peliminuutin täyttymistä. Suomella oli erittäin hyvä ote pelistä ensimmäisen 25-minuuttisen aikana kaikkineenkin.

- Pystyimme pelaamaan hyökkäykset loppuun saakka ja ottamaan ylhäältä vastustajan kiinni, mikä selvästi yllätti Georgian. Muutaman kerran pudotimme sitten matalaan blokkiin ja saimme sillä Georgian tekemään hätisiä ratkaisuja, Malinen kertasi.

Avausjakson loppu oli Suomelta kuitenkin selvästi vaikeampaa. Pallo ei pysynyt kunnolla kontrollisssa ja peli meni enemmän taisteluksi. Enempiä maaleja ei kuitenkaan ennen taukoa nähty.

Toisen jakson alussa Georgia haki lisävoimaa vaihdoilla ja myös onnistui tässä. Giorgi Beridze ehti olla kentällä vain viitisen minuuttia ennen kuin hän iski isännille tasoitusmaalin. Suomi tuli kuitenkin vahvasti tasoituksen jälkeen ja yritys palkittiin 83. minuutilla, kun Källman niittasi illan toisen osumansa. Johto ei kestänyt kuin kolme minuuttia Roman Tchanturian tuotua isännät tasoihin.

- Toinen jakso kokonaisuutena oli meiltä selvästi ehyempi kuin ensimmäinen. Lauri Ala-Myllymäen tulo kentälle toi meille otteen keskialueesta ja Iiro Järvinen vielä tuki sitä hyvin myöhemmin, Malinen totesi.

- Leo Väisäsellä ja Kaan Kairisella oli hyvät paikat tehdä maali ja sitten se maali lopulta tulikin, mutta... Oikeastaan molemmissa vastustajan maaleissa vähän ylipuolustimme ja kun Georgialla oli taitavat ja nopeat laitapelaajat, niin he pääsivät sitten heittämään palloa maalille ja vähän kumpikin takaisku kimpili lopulta maaliin.

Tasapeli vaikeasta vierasottelusta ei ole huono tulos, mutta Malisen mukaan päällimmäiseksi tunteeksi jäi hienoinen pettymys.

- Meille tarjottiin hyvää pottia eli voittoa ja todella pettyneitä kavereita kopissa oli ottelun jälkeen. Toki Georgia oli hyvä vastustaja, mutta voittokin olisi ollut otettavissa.

Georgia - Suomi 2-2 (0-1)
9. 0-1 Benjamin Källman
59. 1-1 Giorgi Beridze
83. 1-2 Källman
86. 2-2 Roman Tchanturia

Suomen kokoonpano:
1 Hugo Keto (mv)
3 Nicholas Hämäläinen
4 Richard Jensen (C)
5 Juho Pirttijoki
6 Leo Väisänen
7 Urho Nissilä >> 82. 18 Iiro Järvinen
9 Benjamin Källman
11 Santeri Hostikka >> 64. 8 Lauri Ala-Myllymäki
16 Sebastian Dahlström
19 Kaan Kairinen (var.)
20 Lassi Lappalainen >> 89. 17 Ilmari Niskanen

Vaihdossa:
12 Marc Nordqvist (mv)
13 Elias Ahde
15 Obed Malolo
14 Lassi Järvenpää

Ei listalla:
Anselmi Nurmela
Saku Savolainen