Takaisin
4.9.2020 klo 21.18

Pikkuhuuhkajat taipui Romanialle

Jaa:

Ⓒ Tiina Pirilä

U21-maajoukkue taisteli hyvin perjantaina pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan, mutta vastustaja oli tehokkaampi ja vei voiton maalein 3-1 (1-1).

Sateisessa säässä Veritas Stadionilla Turussa pelatussa ottelussa Suomi aloitti hyvin ja sai ensimmäisen paikkansa 12. minuutilla, kun Kaan Kairinen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Daniel Vlad Romanian maalilla venytti torjuntaan. Romania iski välillä terävästi vastaan, mutta Suomi oli jälleen lähellä maalia Benjamin Källmanin päästyä puskemaan Kairisen kulmapotkusta.

Kylmää vettä tuli kuitenkin isäntien niskaan 21. minuutilla. Romania iski nopeasti vastaan ja hyökkäyksen päätteeksi Darius Olaru vei Romanian johtoon. Suomi kuittasi kuitenkin vain reilu kaksi minuuttia myöhemmin. Mikael Soisalo pääsi laukomaan rangaistusalueen kulmasta ja tarkka laukaus painui vasempaan alanurkkaan ohi Vladin.

Tasoituksen jälkeen Suomi hallitsi hienokseltaan peli, mutta Romania iski edelleen ajoittain vaarallisesti. Varsinaisia tuhannen taalan paikkoja kummallakaan maalilla ei nähty ja tauolle mentiin numeroissa 1-1.

Suomi tuli toisella jaksolle vahvasti ja painoi pelin Romanian päätyyn. Tulosta ei kuitenkaan tullut ja jälleen Romania pääsi nopeaan vastaiskuun. Parilla syötöllä pelattiin Valentin Mihăilă vapaaksi ja tämä nosti pallon hallitusti verkkoon yli vastaan tulleen William Jääskeläisen.

Takaiskumaalin jälkeen Suomi kadotti hyvää otettaan ja Romania määräsi pelin tahdin. Varsinaisia vaaranpaikkoja Jääskeläisen maalilla ei kuitenkaan nähty. Viimeisen 20-minuuttisen alkaessa Suomi alkoi taas saada paremmin kiinni juonesta, mutta ilman mainittavaa tulosta.

Reilu viisi minuuttia ennen loppua Andrei Ciobanu pääsi laukomaan keskeltä ja kovaa, eikä Jääskeläiselle jäänyt mahdollisuuksia, vaan numerot muuttuivat 1-3:een. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Kooste ottelusta Huu-TV:ssä >>

Suomi – Romania 1-3 (1-1)
21. 0-1 Darius Olaru
24. 1-1 Mikael Soisalo
57. 1-2 Valentin Mihăilă
85. 1-3 Andrei Ciobanu

Suomen kokoonpano:
1 William Jääskeläinen 
2 Aapo Halme (C)
3 Martti Haukioja
5 Juho Hyvärinen (var) >> 85. 13 Eetu Vertainen 
6 Kaan Kairinen
7 Mikael Soisalo >> 73. 17 Timo Stavitski
9 Benjamin Källman >> 80. 10 Saku Ylätupa
11 Onni Valakari
14 Robin Tihi
16 Lucas Lingman >> 80. 8 Jaakko Oksanen
18 Jasin Assehnoun >> 73. 22 Serge Atakayi

Vaihdossa:
12 Rasmus Leislahti
15 Matias Vainionpää
19 Aapo Mäenpää
21 Niilo Mäenpää

Ei kokoonpanossa:
4 Juhani Pikkarainen
20 Naatan Skyttä