Takaisin
17.11.2020 klo 18.02

Pikkuhuuhkajat päätti EM-karsinnat vierasvoittoon

Jaa:

Katso video

Suomi voitti Maltan EM-karsintojen viimeisessä ottelussaan Benjamin Källmanin maalilla 1-0 (1-0). Suomi sijoittuu lohkossa kolmanneksi tai neljänneksi, riippuen muiden päätöskierroksen otteluiden tuloksista.

Jasin Assehnoun murtautui vasemmalta ja hankki Suomelle ensimmäisen erikoistilanteen 16-rajan tuntumasta. Assehnoun keskitti vapaapotkun matalana keskelle, mutta Benjamin Källman ei aivan ehtinyt palloon. 

 

Ottelun ainoaksi jäänyt maalikin tuli nimenomaan erikoistilanteesta. Lucas Lingman antoi kulmapotkun 18. minuutilla ja Källman puski pallon tyylikkäästi etualueelta verkon perukoille. Källman murtautui vajaan puolen tunnin kohdalla oikealta ja laukoi, mutta pallo viuhui ohi taka-alakulmasta.

 

Timo Stavitski ja Naatan Skyttä pääsivät yrittämään maalintekoa Assehnounin esityöstä, mutta tuloksetta. Suomi vei pelitapahtumia, mutta maalitilanteilla ei ensimmäisellä puoliajalla herkuteltu.

 

Myös toinen puoliaika oli tasaista, vaikkakin Suomen hienoista hallintaa. Malta loi hyvän paikan, kun James Scicluna leikkasi oikealta keskelle. Kuti jäi kuitenkin vaisuksi ja Viljami Sinisalo torjui helposti. Skyttä laukoi 87. minuutilla, mutta vasemmalta ohi. Maltan ottelun paras paikka nähtiin 94. minuutilla.

Asialla oli jälleen Scicluna, mutta jatko aivan Sinisalon edestä painui tolpan juuresta ohi.

 

Malta-Suomi 0-1 (0-1)

18’ 0-1 Benjamin Källman (Lucas Lingman)

 

Suomen kokoonpano:

1 Viljami Sinisalo 

2 Aapo Halme (C)

3 Martti Haukioja 

9 Benjamin Källman 

10 Naatan Skyttä ->> 87. 13 Eetu Vertainen 

14 Robin Tihi 

15 Matias Vainionpää 

16 Lucas Lingman 

17 Timo Stavitski  ->> 87. Tobias Fagerström 

18 Jasin Assehnoun ->> 79. 22 Enoch Banza 

21 Niilo Mäenpää ->> 71. 6 Miko Virtanen 

 

Vaihdossa:

12 Hugo Keto 

4 Mikael Almen 

5 Juho Hyvärinen 

7 Kevin Kouassivi-Benissan