Takaisin
16.11.2020 klo 20.18

Pikkuhuuhkajat päättää EM-karsinnat Maltaa vastaan - ”Tärkeintä on voitto”

Jaa:

U21-maajoukkue kohtaa Maltan tiistaina EM-karsintojen viimeisessä ottelussaan. Kisapaikka on jo karannut, mutta viimeisestä taistosta haetaan voittoa ja lohkon kolmatta sijaa.

Suomi on EM-karsintalohkossaan neljäntenä. Tilillä on yhdeksästä ottelusta kymmenen pistettä. Nousu jaetulle kolmannelle sijalle on mahdollinen, mikäli Malta kaatuu ja Ukraina häviää Pohjois-Irlannille. Tanska on jo varmistanut lohkovoittonsa ja toinen on Romania.

 

Suomi voitti Maltan Turussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa 4-0. Maalit tekivät Jasin Assehnoun, Benjamin Källman ja Onni Valakari. Yksi maali merkattiin vieraiden omaksi.

 

 - Maltan joukkue on muuttunut edellisestä pelistämme täysin. Silloin heistä ei juurikaan ollut vastusta. Me pelasimme hyvin, mutta heistä jäi epämääräinen ja passiivinen kuva. Nyt heillä on muutamia uusia pelaajia. He pelaavat edelleen vastahyökkäyspeliä, mutta pyrkivät rakentamaan peliä maalivahdilta pitkän pallon sijaan. Hyökkäyksessä on kolme pelaajaa, jotka hakevat paikkaa iskeä. He ovat myös Maltan käytännössä parhaat pelaajat. Prässi lähtee myös ylhäältä, päävalmentaja Juha Malinen avaa. 

 

- Ihan tärkeintä tiistaina on voitto, mikään ei mene sen tavoitteen yli. Sellaisen asenteen haluan kentällä nähdä. 

 

Suomalaiset saavat nauttia Maltalla upeasta säästä. +23 astetta ja valoa, se on jotain mitä ei kotimaisemista tällä hetkellä saa. Joukkue harjoitteli lauantaina kertaalleen Suomessa ja matkusti kohteeseen sunnuntaina.

 

- Leirimme on lyhyt, mutta olemme saaneet tehtyä kolmissa harjoituksissa ne asiat mitä suunnittelimme. Kertasimme ja kävimme läpi taktiikkamme olennaisimmat asiat. Palaverihuoneessa on käytetty aikaa. 

 

Joukkueeseen on tullut sitten valintatilaisuuden muutoksia.  Valakari ja Marcus Forss jatkavat Huuhkajissa leirin loppuun. Muutamia poissaoloja on tullut loukkaantumisten vuoksi. Joukkueen löydät täältä.

 

- Tilalle tulleet pelaajat ovat olleet mukana aiemminkin. Kokonaisuudessaan joukkueessa on noin puolet sellaisia, jotka voivat ikänsä puolesta olla mukana seuraavassakin U21-joukkueessa.

 

- Olemme käyneet tällä leirillä myös koko kahden vuoden projektiamme läpi. Avauksessa on ollut peräti 26 eri pelaajaa. Huuhkajiin on noussut kuusi pelaajaa ja muutama on ollut varasijalla. Sen takia me täällä olemme, että he sinne nousisivat. Polku on tällä hetkellä hyvin selkeä ja tähtäämme viimeisessäkin pelissä siihen, että pelaajat saavat annettua hyviä näyttöjä.

 

Malta-Suomi alkaa tiistaina 17.11. Suomen aikaa klo 16 ja näkyy suorana lähetyksenä VeikkausTV:ssä.