Pikkuhuuhkajat kaatoi Viron Kotkassa

Maanantai-iltana Pikkuhuuhkajat kohtasi Kotkassa pelatussa EM-karsintaottelussa Viron.

Maanantai-iltana Pikkuhuuhkajat kohtasi Kotkassa pelatussa EM-karsintaottelussa Viron. Tappioon päättyneen Norja-vierasottelun jäljiltä joukkueen päävalmentaja Juha Malinen oli päättänyt tehdä avauskokoonpanoonsa muutaman muutoksen. Jaakko Oksasen, Julius Tauriaisen ja Terry Abladen tilalle avaukseen valittiin Anthony Olusanya, Pyry Hannola ja Matti Peltola.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui hyvin pitkälti Pikkuhuuhkajien hallinnassa. Heti ottelun alussa vikkeläkinttuisen Oliver Antmanin keskitys kimposi Naatan Skytän jalkaan, mutta tämä ei saanut vetoa aikaan. Heti perään lyhyellä kulmapotkulla maalipaikka syntyi Olusanyalle, mutta hyökkääjä ei saanut aivan puskettua palloa Viron maaliin.

Kymmenennen minuutin tienoilla Viro pääsi pari kertaa yrittämään kaukovetoja, mutta yritykset eivät uhkailleet Suomen maalia. Ottelun edetessä Suomi vain vahvisti hallintaansa ottelusta ja loi useita hyviä maalipaikkoja erityisesti vapaapotkuista. Anssi Suhosen mainio 22. minuutin vapari pakotti Kristen Lapan paraatipelastukseen, ja 26. minuutilla Skytän yritys löysi tiensä Viron maalipuihin.

Erikoistilanteet tuottivat viimein tulosta minuutilla 31 Skytän kulmapotku tavoitti kimmokkeen kautta Eetu Mömmön pään, ja laitahyökkääjä puski takatolpalta pallon maaliin sekä Suomen ansaittuun johtoon 1-0. Suomen kontrollissa peli myös pysyi taukoon asti, lukuun ottamatta vieraiden Rocco Sheinin vaarallisen näköistä vetoa juuri ennen taukoa. Pikkuhuuhkajat selvisi kuitenkin säikähdyksellä ja näin tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Suomi aloitti toisen jakson vahvasti. Ensin Suhosen kaukolaukaus karkasi yli, jonka jälkeen Hannolan laukaus blokattiin. Suomi pääsi miehen ylivoimalla, kun kellossa oli 59 minuuttia. Viron kapteeni Alex Matthias Tamm katseli keltaista toistamiseen ja poistettiin kentältä.

Punaisen kortin jälkeen Suomi pääsi yrittämään johtonsa tuplaamista useista erikoistilanteista. Kulmat ja vapaapotkut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Peli oli täysin kotijoukkueen hallinnassa toisen jakson edetessä. 74 minuutin kohdalla Antman oli lähellä maalintekoa vapaapotkusta, mutta laukaus painui niukasti ohi.

Skyttä oli tekopaikassa kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa. Laukaus ei kuitenkaan osunut Suomen harmiksi tolppien väliin. Myös Toulouse-pelurin toinen yritys pari minuuttia myöhemmin painui ohi. Viro sai vielä mahdollisuuden tasoitukseen aivan ottelun lopussa. Arto Tolsa Areena huokasi helpotuksesta, kun Kristoffer Grauberg Lepikin laukaus meni ohi Viljami Sinisalon vartioimasta maalista.

Lopulta erotuomari Georgi Davidov vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja Pikkuhuuhkajat pääsi tuulettamaan voittoa vuoden viimeisessä EM-karsintaottelussaan.

Suomi-Viro 1-0 (1-0)
31' Eetu Mömmö 1-0