Pikkuhuuhkajat kaatoi Maltan selvin lukemin Turussa

U21-maajoukkue jatkoi EM-karsintoja Turun torstai-illassa selvällä 4-0 (3-0)-voitolla Maltasta.

Suomi otti pelin hallinnan aikaisessa vaiheessa, eikä päästänyt vieraita hyökkäämään ensimmäisellä puoliajalla käytännössä ollenkaan.

Ensimmäinen hyökkäys lähti viidennellä minuutilla Miko Virtasen rajaheitosta. Onni Valakari löysi Jasin Assehnounin, jonka terävän laukauksen Maltan maalivahti torjui kulmaksi.

Kaan Kairinen laukoi seuraavaksi hieman oikealta noin 22 metristä hyvän vapaapotkun, mutta maalivahti torjui tilanteen jälleen kulmaksi.

Suomi loi jälleen erinomaisen paikan. Soisalo keskitti boksista oikealta ja Benjamin Källman puski, mutta hiukan yli maalin. 20. minuutilla hyökkäys lähti vasemmalta kulmalipulta Jasin Assehnounin jalasta. Lucas Lingman nosti pallon maalia kohden ja Valakari puski, mutta ohi maalin.

Suomi siirtyi 24. minuutilla 1-0-johtoon upealla maalilla. Mikael Soisalo keskitti ja Assehnoun jatkoi pallon verkon perukoille rangaistuspilkun tuntumasta. Assehnoun laukoi pian maalin jälleen, mutta vähän ohi taka-alakulmasta. Lingman laittoi linjan taakse tyylikkään noston ja Maltan puolustus jäi paikoilleen. Källman pelasi palloa ja puski sen yli maalivahdin. Peli oli näin 32. minuutilla 2-0.

Soisalo keskitti oikealta ja Källman oli taistelemassa pallosta. Maalivahti Andreas Vella torjui pelivälineen epäonnekkaasti omaan maaliin 38. minuutilla. Suomi vyörytti tasaiseen tahtiin. Seuraavaksi Källman puski pallon ylärimaan. Soisalo voitti jatkotilanteen, mutta maalivahti torjui yrityksen.

Isännät olivat jatkaa maalikarkeloita heti toisen puoliajan alussa, kun Källman tykitti pallon tolppaan. Malta sai käytännössä ensimmäisen paikkansa reilun tunnin kohdalla, mutta hyökkääjän laukaus painui ohi maalin.

Suomi siirtyi 65. minuutilla jo 4-0-johtoon. Eetu Vertainen keskitti oikealta taka-alueelle ja Valakari jatkoi pallon lähes vaivattomasti verkkoon. Saku Ylätupa nousi erinomaisesti 72. minuutilla, mutta Maltan maalivahti onnistui torjumaan oikealta lähteneen laukauksen.

Suomella on näin kasassa kolmesta EM-karsintaottelusta seitsemän pistettä. Urakka jatkuu maanantaina Porissa klo 19 Tanskaa vastaan.

Yleisöä: 1320

Suomi-Malta 4-0 (3-0)

24’ 1-0 Jasin Assehnoun (Mikael Soisalo)

32’ 2-0 Benjamin Källman (Lucas Lingman)

38’ 3-0 oma maali

65’ 4-0 Onni Valakari (Eetu Vertainen)