Pikkuhuuhkajat kaatoi KTP:n harjoitusottelussa

Kahdeksan päivän leiri päättyi voittoon Bolt Arenalla.

Alle 21-vuotiaiden maajoukkue (2000 ja myöhemmin syntyneet) voitti KTP:n lukemin 2–0 tänään maanantaina. Eerikkilässä viime viikon ajan leireilleen Suomen maaleista vastasivat Oliver Antman sekä Daniel Håkans.

Kuten torstaina FC Hakaa vastaan, Suomi aloitti päivän ottelun vahvasti ja sai ensimmäiset paikkansa jo ensi minuuteilla. Håkans petasi lyhyen ajan sisään tekopaikat sekä Anthony Olusanyalle että Antmanille, mutta ylärima sekä KTP-puolustaja olivat maalinteon tiellä. Antman pääsi muutama minuutti myöhemmin kokeilemaan toistamiseen, mutta viimeistely-yritys meni selvästi ohi maalin.

KTP:lla oli alussa vaikeuksia päästä Suomen kenttäpuoliskolle, mutta vierasjoukkue sai ensimmäisen laukauksensa reilun kymmenen minuutin kohdalla. Antti Mäkijärvi kokeili kotkalaisten pallonriiston jälkeen, mutta laukaus meni selvästi ohi Rasmus Leislahden vartioiman maalin. Hetkeä myöhemmin Leislahti joutui torjuntatöihin Asier Arranzin yritettyä kaukolaukausta.

Suomen kulmapotkut olivat tuottaa tulosta muutama minuutti tästä. Santeri Väänänen haki alakulmaa kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta tällä kertaa Pyry Piirainen otti hyvän torjunnan. Jakson avauspuolikkaan aikana Suomi sai vielä yhden hyvän tilaisuuden, kun Håkans alusti jälleen ja Olusanya taituroi itselleen vetopaikan – laukaus kuitenkin kimposi vastustajasta hieman ohi takakulman.

Vieraiden hyökkäykset tulivat avausjaksolla pitkälti vastaiskuista. 28. minuutilla tullut keskitys oli kimmota Kalle Katzin päästä Suomen maaliin, mutta Leislahti oli hereillä tolppien välissä. Suomen hallinta palkittiin lähes heti perään – Antman viimeisteli komean avausmaalin tarkalla laukauksellaan aivan tolpan juureen.

1–0-maalista ei ehtinyt kulua aikaakaan ennen toista osumaa. Piiraisen avaus epäonnistui, Håkans sai pallon, ja Pikkuhuuhkajat tuplasi johdon, kun Håkansin boksin reunalta lähtenyt laukaus sujahti vastustamattomasti verkon perukoille. Maalien jälkeen hyviä tilanteita ei Helsingissä nähty, joten puoliajalle mentiin Suomen kahden maalin johdossa.

Antman sai avausjakson ensimmäisen paikan heti 48. minuutilla, mutta laukaus viuhui ohi KTP-maalin. Kotkalaisten kavennus oli erittäin lähellä hetkeä myöhemmin – Leislahti kuitenkin esti Matias Lindforsin venymällä komeaan torjuntaan.

Suomi loi pari kelpo paikkaa myös toisen jakson alkupuolella. Lähellä käytiin, kun Taneli Hämäläisen mainio keskitys tavoitti Juho Ojasen pään, mutta pusku meni hieman yli maalin. Ojanen toi laidalle juoksuvoimaa, ja ensimmäisen puoliajan tavoin Suomi pääsi etenemään vahvasti vasenta kaistaa pitkin.

Myös KTP sai paikkansa, ja Leislahti joutui venymään parhaimpaansa taas vajaan tunnin kohdalla. Paavo Voutilainen tuli voimalla kulmapotkuun, mutta Leislahti onnistui torjumaan puskun yli maalin. Toista osumaansa vimmatusti hakenut Antman laukoi muutamaa minuuttia myöhemmin yli maalin. Niklas Jokelaisen yritys vastaiskun päätteeksi meni sen sijaan ohi maalin.

Suomi teki toisella jaksolla seitsemän pelaajavaihtoa, ja kaikki kenttäpelaajat pelasivat ottelussa vähintään vartin. Kentälle tulleista pelaajista paras tilaisuus maalintekoon tuli Elias Mastokankaalle, jonka ohjaus etutolpalta epäonnistui. Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Jokelainen kokeili jälleen etukulmaa, mutta veto meni taas sivuverkon puolelle, ja osoite oli sama, kun Mastokangas haki Suomen kolmatta maalia. Viimeiset puolisen tuntia pelannut Joona Tiainen jäi Suomen maalilla täysin vailla töitä, ja kun maaleja ei enää toisessakaan päässä nähty, olivat loppulukemat 2–0.