Pikkuhuuhkajat kaatoi Itävallan upeasti Tampereella

Pikkuhuuhkajat haki EM-karsintojensa toista voittoa, kun lohkon ennakkosuosikkeihin kuuluva Itävalta vieraili Tampereella tiistai-iltana.

Ottelu Ratinan stadionin komeassa iltavalaistuksessa alkoi tasaisissa merkeissä. Lohkon kärkipaikkaa tiistain otteluun lähdettäessä hallussaan pitänyt Itävalta piti palloa, mutta Juha Malisen miehistön peli-ilme oli alusta alkaen pirteä.

Vieraiden Thierno Ballo pääsi yrittämään maalintekoa viiden minuutin kohdalla, mutta ohi mennyt laukaus ei vaivannut Viljami Sinisaloa Suomen maalilla. Suomen ensimmäinen vaarallinen tekopaikka tuli Azerbaidzhanissa vahvasti esiintyneelle Daniel Håkansille, jonka laukaus meni kuitenkin kohti Itävallan maalia vartioinutta Niklas Hedliä.

Kellossa oli 19 minuuttia, kun Naatan Skyttä huudatti tamperelaisyleisöä vanhalla kotistadionillaan. Ilves-kasvatin komea kuljetus päättyi laukaukseen, joka otti kimmokkeen ja leijaili voimattoman Hedlin yli.

Pikkuhuuhkajat jatkoi vakuuttavaa peliä heti maalin jälkeen. Aggressiivinen prässipeli ja taitavat haastot 1v1 -tilanteissa aiheuttivat ongelmia kovatasoiselle vastustajalle. Oliver Antman pääsi laukomaan boksissa puolen tunnin kohdalla. Laiturin veto painui yli Itävallan maalin etuyläkulman.

Marlon Mustapha oli lähellä tuoda vierasjoukkueen tasoihin kovalla puskullaan, mutta Sinisalon upea torjunta piti Suomen maalin puhtaana. Julius Tauriaisen terävä laukaus Håkansin näyttävästä esityöstä blokattiin kymmenen minuuttia ennen taukoa. Taneli Hämäläinen nousi korkeimmalle seuranneessa kulmapotkussa, mutta KuPS-puolustajan pusku pysähtyi ylärimaan.

Itävalta pääsi vielä lähelle tasoitusta ennen taukoa. Kimmokkeen ottanut laukaus pysähtyi Suomen onneksi tolppaan ja Pikkuhuuhkajat pääsi tauolle lukemissa 1-0. Tunteet kuumenivat taukovihellyksen jälkeen, kun Nicolas Seiwald potkaisi raukkamaisesti Skyttää, jota oli rikottu jatkuvasti ensimmäisen jakson ajan. Seiwald selvisi tilanteesta uskomattomasti vain keltaisella kortilla.

Itävalta aloitti toisen puoliajan terävästi. David Affengruberin pusku meni niukasti ohi Sinisalon maalin heti jakson alussa. Suomen toisen jakson ensimmäinen paikka tuli noin 55 minuutin kohdalla, kun Santeri Väänänen riisti pallon ja laukoi tulisesti. Heidl onnistui torjumaan HJK-pelurin laukauksen.

Tamperelaisyleisön suursuosikki Skyttä nautti ilmiselvästi kotiinpaluustaan. Hienoa peliä pelannut "Naatti" tuplasi Suomen johdon 58 minuutin kohdalla. Håkans haastoi vasemmalla ja pelasi pallon keskelle, jossa Skyttä odotteli. Toulouse-peluri ei erehtynyt paikastaan ja sijoitti pallon kylmästi takakulmaan.

Itävalta loi painetta Suomen maalille 2-0-osuman jälkeen. Paine tuotti tulosta 68 minuutin kohdalla, kun Leo Greimlin pusku painui vastustamattomasti Suomen maalin takakulmaan. Suomi oli lähellä nopeaa kuittausta, kun Skyttä antoi vaarallisen vapaapotkun vieraiden maalille. Heidl nyrkkeili kuitenkin pelivälineen turvaan.

Pari minuuttia tästä ja Håkans karkasi läpiajoon Antmanin syötöstä. SJK-pelurin veto painui ohi takakulmasta. Pikkuhuuhkajat pelasi väkevästi ottelun viimeisen vartin aikana eikä Itävalta saanut kirivaihdetta päälle. Antman varmisti Pikkuhuuhkajien upean voiton viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Laituri karkasi vieraiden toppareilta ja sijoitti pallon voimalla maalin alanurkkaan.

Lisämaaleja ei enää nähty ja Pikkuhuuhkajat otti upean voiton. Suomi jatkaa karsintojaan marraskuussa vierasottelulla Norjaa vastaan ja kotipelillä Viroa vastaan.

Suomi - Itävalta 3-1 (1-0)
19' Naatan Skyttä 1-0
58' Naatan Skyttä 2-0
68' Leo Greiml 2-1
86' Oliver Antman 3-1