PIF pudotti TOVE:n Neloseen Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

Kolmosen kauden viimeinen Kuukauden ottelu pelattiin lauantaina Paraisilla. Pelin ennakkoasetelmat olivat mielenkiintoiset, vaikka ennen ottelua jo tiedettiin PIF:n nostavan pelin jälkeen nousijan pytyn ilmaan. TOVE:lla sen sijaan oli paljon pelissä, sillä varmistaakseen sarjapaikkansa, sen oli voitettava. Tasapelikin olisi porilaisille riittävä tulos, jos muut ottelut menevät sille suotuisasti. Sen vuoksi erityisesti TOVE-leirissä kuunneltiin tarkasti kenttäkuulutuksia muiden päätöskierroksen pelien tilannemuutoksista. TOVE:n harmiksi se ei kuitenkaan pystynyt hoitamaan omaa leiviskäänsä ja Kakkoseen ensi kaudeksi kivunnut PIF vei voiton maalein 4-0. TOVE jatkaa pelejään ensi kaudella Nelosessa.

Vieraat aloittivat ottelun ennakkoluulottomasti ja aivan ensimmäiset minuutit se hallitsikin peliä. Jo toisella minuutilla TOVE:n sivuvapari sujahti vähän ohi ja reilun kymmenen minuutin jälkeen Arnold Uschanoff torjui Joao Gaettin hyvän laukauksen kulmaksi.

Piffenin ensimmäinen paikka näki päivänvalon 18. minuutilla. Omar Farhan nousi hyvin laidasta ja syötti maalille, jossa Jonas Lehtinen nosti pallon yläkulmaan. PIF:n kannalta valitettavasti pallo sujahti tolpan väärälle puolelle.

TOVE:n vahvan alun jälkeen isännät alkoivat vyöryttää peliä vieraiden päätyyn. Ennen ottelua syyskuun Kuukauden pelaajana palkittu Yanga Baliso oli parikin kertaa liian vikkelä porilaispuolustukselle ja TOVE joutui rikkomaan häntä. Ensimmäisen vaparin n. 20 metristä täräytti Gezim Voca TOVE-vahti Lauri Koskelan syliin. Reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Baliso kaadettiin uudelleen ja tällä kerralla Frans Grönlund asteli pallon taakse 25 metriä maalista. Grönlundin matala veto sujahti kuitenkin vasemman tolpan vierestä ohi.

Gezim Voca palkittiin ennen lauantain ottelua pelaajien äänestämänä Kolmosen Vuoden pelaajana.

PIF-vaparien välissä, 33. minuutilla, nähtiin TOVE:n, ja siihen mennessä koko ottelun, vaarallisin tilanne. PIF-toppari Frans Grönlundin puskupurku epäonnistui ja pallo päätyi suoraan tilanteesta yllättyneelle Joao Gaettille. Tämä pääsi hyvin laukomaan pilkun lähettyviltä, mutta Arnold Uschanoff venyi komeaan pelastukseen.

Kun molemmat joukkueet odottelivat jo taukovihellystä, sai PIF vielä avausjakson kolmannen kulmansa. Yanga Baliso antoi korkean pallon taka-alueelle, jossa päivysti Frans Grönlund. Grönlund painoi pallon vastakkaiseen kulmaan ja PIF siirtyi 1-0 johtoon. Palloa ei enää viety keskelle, vaan joukkueet siirtyivät tästä suoraan pukuhuoneisiin tauon viettoon.

PIF naulasi pelin toisella puoliskolla

TOVE aloitti toisenkin jakson vahvasti. Jo toisella minuutilla Samuel Siren sai keskityksen takatolpalle, mutta ohjaus lähes varmasta maalipaikasta sujahti ohi.

Vierasjoukkue ei halunnut luopua sarjapaikasta ilman taistelua ja se pystyikin luomaan tilanteen poikasia PIF:n maalille.

TOVE:n tilanteet eivät kuitenkaan tuoneet tulosta ja sitten iski PIF. Gezim Voca ja Wille Öhman pelasivat keskellä nättiä seinäpeliä, jonka päätteeksi Öhman oli nokikkain TOVE:n maalivahdin kanssa. Varma sijoitus alakulmaan ja taululle muuttuivat lukemiksi 2-0 pelin 61. minuutilla.

3-0 -maali syntyi kahdeksan minuuttia myöhemmin. Gezim Voca, joka palkittiin ennen ottelua pelaajien äänestämänä Kolmosen Vuoden pelaajana, avasi keskialueelta oikealta nousseelle, hetkeä aiemmin vaihdosta tulleelle Joonas Manzolle ja tämä iski tylysti pallon taka-alakulmaan. Manzo oli viime vuonna Kolmosesta nousseen Pallo-Iirojen pelaaja ja mies on Kolmosessa nousevassa ryhmässä mukana tälläkin kaudella.

TOVE-hyökkääjät eivät saaneet juurikaan tilaa PIF-puolustukselta.

Kolmen maalin takaa-ajoasemassa TOVE:lta alkoi usko loppua ja viimeinen vartti oli enemmän tai vähemmän loppuvihellyksen odottelua.

Frans Grönlund pääsi loppuhetkillä tekemään vielä pelin toisen maalinsa ja sekin syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Tälläkin kerralla Grönlund teki maalin tarkalla laukauksella.

Tässäkin ottelussa palkittiin, kuten kaikissa kauden Kuukauden otteluissa, molemmista joukkueista ottelun pelaajat. Piffeniltä palkinnon sai Frans Grönlund ja TOVE:n parhaana palkittiin Aki Jylli.

Kuukauden ottelun kumppani, Turun Seutusanomat, palkitsi lisäksi pelin yritteliäimmän pelaajan ja hän oli PIF:n Wille Öhman.

Yleisöä Paraisilla oli kauniissa syyskelissä hienosti 338 ja kotiyleisö sai yhdessä joukkueen kanssa juhlia lopuksi Kolmosen mestaruuspytyn nostoa.

PIF juhli nousua yhteisöllisesti junnujensa kanssa.