Takaisin
27.2.2021 klo 15.02

Peter Lundberg: ”Uudet pelaajat osoittivat laatunsa ja pääsivät todella nopeasti mukaan”

Jaa:

Ikäluokka aloitti valmistautumisensa syksyllä pelattavaan EM-karsintaturnaukseen.

U18-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) päätti kolmepäiväisen maajoukkueleirinsä sisäiseen harjoitusotteluun tänään lauantaina. Valkoinen joukkue voitti Sinisen lukemin 3–0, kun Mohammed Bakkar osui kerran ja Niklas Pyyhtiä kahdesti.

Päävalmentaja Peter Lundberg oli tyytyväinen leiriin, jolle osallistui 28 pelaajaa. Lukuisten poissaolojen myötä mukana oli tutumpien kasvojen lisäksi ensikertalaisia, jotka tekivät positiivisen ensivaikutelman Lundbergiin.

– Ottelussa näimme, että pelaajamme ymmärtävät pelitapamme periaatteet. Uudet pelaajat osoittivat laatunsa ja pääsivät todella nopeasti mukaan. On hyvä, että näimme uusia pelaajia – tästä on hyvä jatkaa.

Hemmo Riihimäen vierailu Eerikkilään oli peräti kuuden päivän mittainen, sillä ennen U18-poikien leiriä maalivahti leireili U19-poikien kanssa. Keskiviikkona EIF:ää vastaan pelanneen Riihimäen mukaan kumpikin leiri oli onnistunut, vaikka poissaolijoita oli pitkä lista.

– U19-leirillä ei ollut niin montaa uutta nimeä, mutta U18-leirillä yli puolet pelaajista oli sellaisia, joita en ollut aiemmin tai pieneen hetkeen tavannut. Kaikki pääsivät kuitenkin hyvin mukaan jengiin, Riihimäki sanoo.

– Päätimme U18-leirin hyvään keskinäiseen peliin, jossa oli hyvä tempo, ja jokainen antoi kaikkensa. Minulla oli matsissa jonkin verran hommia, mutta puolustajat blokkasivat laukauksia hyvin – siitä kreditit heille.

Riihimäen lainattiin KuPS:sta Ykkösen KPV:hen tammikuun alussa. Maalivahti teki virallisen KPV-debyyttinsä helmikuun alussa, kun kokkolalaiset tasasivat pisteet VPS:n kanssa. Joukkue jäi ilman voittoja ja jatkopaikkaa, mutta Riihimäki on luottavainen Ykkösen kautta silmällä pitäen.

– Meille tullee maaliskuussa vahvistuksia, ja taistelemme varmasti noususta. Tavoitteenani on päästä pelaamaan paljon hyvässä joukkueessa, joten KPV on minulle hyvä paikka. Meillä on hyvä kilpailutilanne, ja treeneissä pitää antaa aina kaikkensa, mutta näen, että saan keväällä ja kesällä paljon vastuuta.

Maajoukkueen osalta 2003 syntyneet suuntaavat katseensa hiljalleen kohti syksyn EM-karsintoja. Tätä ennen Latviassa pelattaneen perinteinen Baltic Cup, ellei koronavirus puutu peliin. EM-karsintaturnauksessa Suomi kohtaa Puolassa isäntämaan lisäksi Ukrainan sekä Maltan, ja Riihimäki odottaa turnausta innolla.

– Olen tosi odottavaisin mielin, koska menimme jatkoon edellisistä EM-karsinnoista (syksyllä 2019), mutta Elite Round peruttiin koronaviruksen takia. Olisimme varmasti olleet tosi lähellä kisapaikkaa. Nyt lähdemme hakemaan Elite Round -paikkaa uudestaan – ja siitä sitten kisoihin.

Hemmo Riihimäki sekä Noa Lehtonen

Sininen joukkue
1 Eetu Huuhtanen
2 Max Silvonen
3 Jesse Nikki
4 Oliver Pettersson
5 Aleksi Arvela
6 Lasse Ikonen (C)
7 Niilo Saarikivi
8 Niklas Leinonen
9 Aaro Nyholm
10 Oscar Wiklöf
11 Oiva Laaksonen
13 Nestori Kekonen
14 Eino-Iivari Pitkälä

Valkoinen joukkue
1 Hemmo Riihimäki
2 Matias Kivikko
3 Aron Valavaara
4 Miika Koskela (C)
5 Elmeri Supperi
6 Niklas Pyyhtiä
7 Linus Rönnberg
8 Aapo Venermo
9 Miro Turunen
10 Noel Hasa
11 Jasper Yrjas
12 Jasper Samooja
13 Noa Lehtonen
14 Jaakko Björn
15 Mohammed Bakkar