Takaisin
18.5.2020 klo 15.32

Perhefutikselle odotettavissa kova kysyntä

Jaa:

Vuosittainen Perhefutiskoulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä lauantaina 16.5. Seuroissa povataan Perhefutikselle kovaa kysyntää.

Perhefutis on lapsen ja vanhemman yhteinen harrastus, jossa nautitaan liikunnasta monipuolisesti ja turvallisesti ilman suorituspaineita. Perhefutis on yksi Palloliiton seurakehityshankkeen hankemuodoista. Valtakunnallinen Perhefutis-toiminta on myös osa Palloliiton Volkswagen-yhteistyökumppanuutta.  

Koronavirustilanne on asettanut haasteita Perhefutis-toiminnalle, mutta seurat ja Palloliitto ovat hyödyntäneet tilanteen kouluttamalla ohjaajia ja suunnittelemalla toimintaa, jotta kaikki on valmista, kun Perhefutista voidaan taas toteuttaa. 

Vuosittainen Perhefutiskoulutus järjestettiin ensimmäistä kertaa etänä lauantaina 16.5. Verkkokoulutuksessa käytiin läpi toiminnan ohjaamista, toteuttamista, johtamista ja markkinointia. Myös kenttätoimintaan päästiin syventymään videoiden avulla. Koulutukseen osallistui 30 toimihenkilöä 18 seurasta. 

- Koulutuksessa tuli tiivistetysti esille kaikki oleelliset asiat. Koulutuksessa ei ollut mitään turhaa ja asioita käytiin läpi käytännönläheisesti, kertoo Nurmijärven Jalkapalloseuran seura- ja harrastekoordinaattori Sirpa Laukala.

NJS on järjestänyt yhteistä toimintaa lapsille ja aikuisille jo useamman vuoden ajan. Nyt toimintaa päästään kehittämään seurakehityshankkeen kautta. Seurassa uskotaan, että perheissä kaivataan varsinkin nyt Perhefutis-toiminnan kaltaista mahdollisuutta yhteiseen harrastamiseen. 

- Perheet ovat nyt olleet ja liikkuneet yhdessä. He voisivat haluta myös ohjatumpaa toimintaa yhdessä liikkumiseen. Kun ideat loppuvat, voi tulla Perhefutikseen. Tämä on vähän erilaista tekemistä perheille. Uskon, että sille voi olla nyt kysyntää, Laukala toteaa.

NJS aikoo käynnistää Perhefutis-toimintansa kesäkuun alussa.

- Etäisyydet ja muut ohjeet ovat hyvin toteutettavissa Perhefutiksessa, kun se on oman lapsen kanssa touhuamista, Laukala sanoo.

Seuroissa on nyt vahva halu panostaa Perhefutikseen. Koronavirustilanne on asettanut toiminnalle omat haasteensa, mutta seuroissa tehdään kovaa työtä, jotta perheille päästään tarjoamaan paljon kaivattua harrastusmahdollisuutta.

Vuoden 2020 hankeseurat 
Lisätietoja Perhefutiksesta