PEPO voitti Kakkosen Cupin mestaruuden!

Pelitapahtumien puolesta tasaisesti edennyt Kakkosen Cupin finaali päättyi lappeenrantalaisjoukkue PEPO:n voittoon SJK Akatemiasta lukemin 3-2. PEPO oli tasaisessa pelissä tulostaulun verran terävämpi hyökkäysalueella ja etenkin rangaistusalueen sisällä.

FYYSISELLÄ ENSIMMÄISELLÄ PUOLIAJALLA KAKSI MAALIA JA USEAMPI VAROITUS

Aurinkoiselle Kimpisen kentälle oli saapunut runsaasti jalkapallon ystäviä juhlistamaan finaali-iltapäivää. Urheilukeskuksessa riittikin tunnelmaa, josta pitivät huolen myös Seinäjoelta saapuneet äänekkäät kannattajat.

Kotijoukkue PEPO lähti otteluun vahvasti pallonhallinnan kautta vierailija SJK Akatemian kytätessä mahdollisuuksia nopeisiin tilanteenvaihtoihin. Ottelu ei ehtinyt vanheta kuin seitsemän minuuttia ennen ensimmäistä maalia. Vierailija SJK Akatemia siirtyi ottelussa johtoon Kakkosen C-lohkon maalipörssin voittaneen Kingsley Oforin osumalla.

Ottelun 25 minuutilla erotuomari Joona Kontinen näki hyvin sijoittuneena SJK Akatemian puolustajan käsivirheen keskityspallon estämisessä ja osoitti välittömästi kädellään kohti rangaistuspilkkua. Pallon taakse asettui Nikke Veikkanen, joka onnistui sijoittamaan pallon varmasti maaliin tasoittaen pelin 1-1:n.

Seuraavat vaaranpaikat PEPO onnistui rakentamaan heti pari minuuttia maalinsa jälkeen, kun perätysten hyökkääjät  onnistuivat lähettämään kaksi laukausta kohti SJK-maalia. Ensimmäisen vaaralliselta näyttäneen laukauksen puolustus onnistui blokkaamaan, toinen laukaus puolestaan suuntautui maalin ylitse.

Molemmat joukkueet pelasivat ottelun alusta saakka fyysisesti kamppailutilanteissa ja erotuomari Kontinen nosteli molemmille joukkueille ensimmäiset varoitukset jo ennen kuin peli ehti vanheta 31 minuuttia. Varoitetut pelaajat olivat PEPO:n Zachary Sukunda ja SJK Akatemian Oliver Günes. PEPO:n Markus Koistinen katseli keltaista korttia perään neljä minuuttia myöhemmin kovan liukutaklauksensa jälkeen. Seuranneesta vapaapotkusta SJK Akatemia loi painetta PEPO:n maalinsuulle ja maalivahti Hill oli pakotettu huippupelastukseen.

SJK Akatemia hätyytteli kahteen otteeseen PEPO:n maalia pelikellon lähestyessä 40 minuuttia. Molemmilla kerroilla asialla oli vasemmalla pirteästi pelannut Oskar Pihlaja. Ensimmäisessä tilanteessa Pihlajan keskitys karkasi maalin sivuverkkoon. Toisessa tilanteessa Pihlaja leikkasi pallon kanssa sisään laukoi niukasti yli PEPO-maalin.

PEPO TULI TERÄVÄSTI TOISELLE JAKSOLLE

Toinen jakso alkoi räväkästi PEPO:n hallinnassa ja toisella minuutilla syntyi lappeenrantalaisten upea johtomaali. Vasemmalta laidalta väkevästi pallon kanssa noussut Arttu Kotanen tarjoili pallon matalana maalin eteen, palloon ensimmäisenä ehtinyt St. Prix Malik pudotti pallon yhdellä kosketuksella taaksepäin ja syötön rangaistusalueen sisällä tavoittanut Veikkanen sijoitti pallon kauniisti sisäkierteellä maalin takayläkulmaan.

Johtomaalinsa jälkeen PEPO vetäytyi omalle kenttäpuoliskolleen puolustamaan tiiviisti johtoaan ja SJK Akatemia otti ottelun pallonhallinnan. Akatemia onnistui etenemään toistuvasti hyökkäyskolmannekselle, muttei saanut rakennettua vaarallisia tilanteita.

Pallon saadessaan PEPO tyytyi puolustamaan pallon kanssa eikä nopeita hyökkäyksiä lähdetty rakentamaan, kunnes 55 minuutin peliminuutin jälkeen puolustus onnistui katkaisemaan Akatemian hyökkäyksen rakentelun. Sukunda pelasi pallon vasemmalla juosseelle Kotaselle, joka tarjoili jälleen matalan nappisyötön maalin takatolpalle. Suoraniemellä oli helppo työ viimeistellä maalin edustalta 3-1 johtomaali PEPO:lle.

Peli jatkui maalin jälkeen tasaisissa merkeissä SJK Akatemian pallonhallinnalla. Kesken hallintajakson PEPO pääsi kerran hätyyttelemään Akatemian maalia 70 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkitilanteesta. Akatemian puolustus kuitenkin onnistui siivoamaan pallon maaliviivalta.

Toinen puoliaika eteni PEPO:n kolmannen maalin jälkeen tasaisissa merkeissä. SJK Akatemia sai kulmapotkun 81 minuutin kohdalla, mutta maalintekoyritystä ei tilanteesta seurannut. Seuraava Akatemian hyökkäys katkesi PEPO:n Kalle Salmen liukutaklaukseen, jonka seurauksena Salmelle varoitus ja Akatemialle sivuvapaapotku hyvästä paikasta. Vapaapotkustakaan ei maalipaikkaa auennut.

PEPO puolusti toisen puoliajan tunnollisesti ja tiiviisti koko joukkueena, joten näytti, ettei SJK Akatemian loppukiri oikein tahtonut käynnistyä. Pelikellon näyttäessä täyttäaikaa, kuin varkain, aukesi PEPO:n puolustus ja Kaarlo Rintamäki pääsi vapaasti tälläämään pienestä kulmasta pallon voimalla maalin takakulmaan.

SJK Akatemian lopun pallonhallinta tuotti vielä yhden kulmapotkun, josta palloa ei saatu kohti PEPO-maalia, joten PEPO vei nimiinsä Kakkosen Cupin mestaruuden lukemin 3-2.

KAPTEENI N’SOMBO JA PÄÄVALMENTAJA MUHLI RIEMUKKAINA VOITTOISAN FINAALIN JÄLKEEN

PEPO:n kapteeni Calvin N’Sombo pääsi nostamaan pokaalia iloisissa juhlatunnelmissa kotiyleisön edessä. Juhlat jatkuivat ottelun jälkeen pukuhuoneessa, jonka laitamilta kapteeni kommentoi tunnelmia tuoreeltaan.

- Näistä hetkistä pitää nauttia. Tällaisia hetkiä varten me treenataan joka päivä ja kyllä tuntuu hienolta pitkän kauden jälkeen. Tuntui tosi hyvältä nostella pokaalia, ihan kuin olisin ollut taas pikkupoika Helsinki Cupissa. Olen tosi ylpeä joukkueen pelaamisesta ja ansaittu voitto.

- On tällä voitolla minulle iso merkitys. Kun tulin seuraan, niin sanoin ekassa haastattelussa paikallislehdelle että tuon tänne voittajakulttuuria. Henkilökohtaisena tavoitteena on ollut voittaa jotain konkreettista. Tyytyväinen olen joka päiväisen tekemiseen, mutta onhan hienoa saada myös palkinto, joka näkyy ulospäin. Kyllä tämä seura on ansainnut tämän pokaalin. On hienoa nähdä kopissa jätkät hymy suussa, tämä on futista parhaimmillaan! N’Sombo tunnelmoi.

PEPO:n päävalmentaja Janne Muhli oli voiton ratkettua onnellinen mies.

- Täällä on nyt aivan fantastiset tunnelmat, supertunnelmat! On niin yhtenäinen jengi. Pakko antaa krediittiä hyvästä ja laadukkaasta jalkapallo-ottelusta eli hehkutan SJK:ta. He tekivät kunnon finaalin.

- En voi kieltää, etteikö tämä voitto merkitsisi isoja asioita. Ensimmäinen pokaali on aina ensimmäinen. Tämä voitto antaa meille mahtavan boostin ensi kautta ajatellen. Haluan kiittää koko valmennustiimiä, ilman tätä kovasti työskentelevää ryhmää emme olisi tässä, Muhli kiitteli.