Pelit pyörähtivät käyntiin Englannissa ja Ranskassa – Ruotsissa runsaasti Helmari-maaleja

Helmari-pelaajien sarjakaudet pyörähtivät käyntiin Englannissa ja Ranskassa viikonlopun aikana. Ruotsissa sen sijaan nähtiin mukavasti suomalaismaaleja viikonloppuna.

Englannin Superliigassa Tinja-Riikka Korpelan Everton avasi kautensa selvällä 4-0 (2-0)-vierasvoitolla Bristol Citystä. Korpela seurasi peliä penkiltä.

Nora Heroumin Brighton & Hove Albion aloitti niin ikään voitolla kaadettuaan Birmingham Cityn 2-0 (0-0). Heroum ei päässyt ottelussa kentälle.

Adelina Engman debytoi Ranskan liigassa, kun Montpellier päätyi maalittomaan pistejakoon Fleury 91:n kanssa. Engman tuli kentälle 64. minuutilla.

Linda Sällström ei ollut Paris FC:n kokoonpanossa, kun se hävisi Mestarien liigan voittoa juhlineen Lyonin vieraana 0-4 (0-0).

Italian Serie A:ssa Tuija Hyyrynen pelasi koko pelin, kun Juventus jatkoi voittojen tiellä kaatamalla San Marinon 2-0 (0-0).

Anna Auvinen kirjautti niin ikään täydet minuutit Inter Milanon napatessa kauden avausvoittonsa kukistaessaan Hellas Veronan 2-1 (2-1).

Paula Myllyoja joutui antautumaan kolmasti, kun AC Milan voitti Pink Barin 3-1 (2-0).

Ruotsin Damallsvenskanissa Emma Koivisto ja Natalia Kuikka onnistuivat maalinteossa, kun Kopparsberg/Göteborg FC palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle 3-0 (2-0)-voitolla Eskilstuna Unitedista. Koivisto ja Kuikka kirjauttivat täydet minuutit ja Unitedin paidassa Julia Tunturi oli avauskokoonpanossa ja Kaisa Collin korvasi hänet 58. minuutilla.

Eveliina Summanen oli Kristianstadin sankari, kun hän puski lisäajalla 3-2 (2-1)-voittomaalin. Summanen viihtyi kentällä täyden pelin.

Emmi Alasen ja Ria Ölingin Växjö katkaisi viiden ottelun tappioputken pelaamalla maalittoman tasapelin Elli Pikkujämsän ja Heidi Kollasen edustamaa Örebrota vastaan. Öling pelasi koko pelin ja Alanen vaihdettiin kentältä 55. minuutilla. Örebron paidassa Pikkujämsä urakoi koko ottelun ja Kollanen tuli vaihtoon neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Olga Ahtinen pelasi koko ottelun Linköpingin voittaessa Umeå IK:n 3-0 (2-0).

Elitettanissa Jenny Danielsson teki AIK:lle maalin joukkueen murskatessa Kvarnsvedenin 6-0 (4-0). Danielsson taisteli koko ottelun.