Peimarille kolme tärkeää pistettä Kolmosen Kuukauden ottelusta

• Alueuutiset

Länsi-Suomen Kolmosen elokuun Kuukauden ottelussa nähtiin tilanneköyhä avausjakso, mutta toisella puolikkaalla peli aukesi. Kotijoukkue Peimari United oli derbyssä kahden maalin verran parempi ja vei lopulta ansaitusti huipputärkeät kolme pistettä tuloksella 3-1. Voitolla Peimari jatkaa yhä Kolmosen kärkipaikalla, mutta PaiHa sen sijaan on juuttumassa pahasti putoamiskamppailuun.

Kuukauden ottelun avausjakso mentiin pitkälti Paimion Hakan määrätessä tahdin. Jussi Luotonen pääsi paikkaan jo viidennellä minuutilla nopeasti annetun sivuvapaapotkun jälkeen, mutta hänen pieni sipaisunsa läheltä maalia osui vain tolppaan. Viisi minuuttia myöhemmin Felipe Ribeiro pääsi puolittain läpi ja yritti nostaa yli Peimari-maalivahti Gerson Liman. Pallo pysähtyi kuitenkin ulottuvan Liman näppeihin.

Puolen tunnin lähestyessä PaiHa hätyytteli jälleen isäntien maalia. Asialla oli Dionas, jonka hyvä soolokuljetus päättyi vihaiseen laukaukseen vain hieman ohi maalin oikean alakulman.

Kotijoukkue ei avausjaksolla montaakaan kontrolloitua hyökkäystä saanut aikaan sen pyrkiessä avaamaan peliä pääasiassa pitkillä palloilla. Siitä huolimatta avausjakson kulmapotkutilaston voitto Peimari United 4-0.

Paimion Hakakaan ei erityisen merkittäviä maalipaikkoja pystynyt järjestelemään. Joukkue sai ensimmäisellä puolikkaalla kolme sivuvaparia, mutta niistä seuranneista tilanteista vain Jussi Luotosen paikka aivan alkuhetkillä oli lähellä.

Avausjakson oikeastaan ensimmäinen Peimarin kontrolloitu hyökkäys nähtiin 36. minuutin kohdalla, kun Ali Al-take pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä. Pusku suuntautui kuitenkin maalin yli. Toinen paikka isännille syntyi kolme minuuttia myöhemmin, mutta Eero Vornasen kurkotus takatolpalla ei aivan riittänyt ja tilanne valui ohi. Vielä avausjakson lisäajalla muutenkin puoliajan lopulla paremmin peliin päässyt Peimari oli maalipaikassa. Ali Al-Take antoi oivan keskityksen, joka lopulta taisi yllättää Samuli Vihervirran. Lopputuloksena vain PaiHa:n maalipotku.

Peimarin Ali Al-Take oli vahvalla pelipäällä Kuukauden ottelussa.

Toinen puolisko alkoi räväkästi ja ilmiselvästi Peimarin kopissa oli päätetty tulla kotiyleisön eteen uudella asenteella. Vain neljä minuuttia oli kakkosjaksoa ehditty pelata, kun PaiHa-puolustus repi kädestä Egzon Ibrahimin nurin. Tilanteesta seuranneen pilkun tälläsi varmasti vasempaan alakulmaan vahvan ottelun pelannut Ali Al-Take. Sama mies aiheutti tuskaa PaiHa:lle pari minuuttia myöhemmin rynnimällä vaarallisesti rangaistusalueelle. Laukauskin oli laadukas, mutta Martti Vanhatalo PaiHa:n maalilla torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Erittäin kovalla sykkeellä päätösjaksolle tullut Peimari pääsi pilkulle toistamiseen 55. minuutilla. PaiHa:n Valtteri Koski kaatoi Pedro Moreiran ja Daniel Coutinho tälläsi tällä kertaa 11-metrisen sisään.

3-0 -maali oli päivän komein. Pedro Moreira nappasi PaiHa-puolustuksen huonon purkupallon ja tinttasi reilusta 20 metristä upeasti oikeaan nurkkaan. Vajaa tunti oli tässä vaiheessa pelattu ja peli näytti ratkenneelta.

PaiHa:n paras pelaaja, Felibe Ribeiro, yritti vielä tuoda joukkueensa mukaan taisteluun. Ensin hän laukoi pallon yläriman kautta yli nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ja heti perään mies hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Hänet kaadettiin sääntöjen vastaisesti ja Felipe itse kavensi pilkulta, vaikka Gerson Lima melkein ylettyi pallon tielle.

PaiHa:n Felipe Ribeiro pääsi avausjaksolla yrittämään nostoa Peimarin maaliin. Tilanne päättyi kuitenkin Gerson Liman käsiin.

Viimeisin huippuvaarallinen tilanne pelissä nähtiin toisen jakson puolivälissä, jolloin Ali Al-Take pommitti pallon PaiHa-maalin ristikkoon.

Paikoin kuumaksikin yltyneessä paikallispelissä jaettiin peräti kahdeksan keltaista korttia. Se ei lopulta ollut suurikaan ihme, sillä pelaajat menivät paikallispelin luonteeseen ehkä kuuluvana varsin reippaasti tilanteisiin ja suutkin tuntuivat välillä paukkuvan.

Peimari Unitedin Ottelun pelaajana palkittiin hienon iltapäiväpuhteen esittänyt Ali Al-Take. PaiHa:n parhaaksi arvostettiin Felipe Ribeiro.

Kuukauden ottelussa Turun Seutusanomat palkitsee myös ottelun yritteliäimmän pelaajan ja tuon lahjakortin pokkasi lauantaina Paimion Hakan Valtteri Koski.

Tauolle Kuukauden ottelussa marsittiin vielä maalittomassa tasatilanteessa, mutta toisella puoliajalla alkoi tapahtua. Kuvassa pallosta taistelevat Peimarin Daniel Coutinho ja PaiHa:n Felipe Ribeiro.

Kolmosen Kuukauden ottelut ovat nähtävänä jälkilähetyksenä Turun Seutusanomien sivuilla: https://turunseutusanomat.fi/

Länsi-Suomen Kolmosen syyskuun Kuukauden ottelu valitaan tulevalla viikolla.