Peimari United vei Errea-piiricupin

• Alueuutiset

Jalkapallokausi SPL:n Turun piirissä sai sunnuntaina komean päätöksen. Peimari United löi Yläkentällä täpötäyden katsomon edessä TPK:n Errea-piiricupin finaalissa maalein 1-4. Illan päätteeksi jaettiin jättiyleisön edessä myös nuorten piiri- ja alueellisten sarjojen palkinnot.

Errea-piiricupin finaaliin ensimmäistä kertaa päässyt Peimari United  näytti cup-konkari TPK:lle selvät sävelet heti ottelun alkuun. Errea-piiricupin erikoisuus on ns. tasoitusrangaistuspotkujärjestelmä ja ottelu alkaa tasoitusrangaistuspotkuilla, jos joukkueet pelaavat eri sarjatasoilla. Alemman sarjatason joukkue saa niin monta rangaistuspotkua kuin joukkueiden sarjatasojen erotus on. Finaalijoukkueista Peimari United pelasi päättyneellä kaudella Nelosessa ja TPK Kolmosessa, joten ottelu alkoi yhdellä Peimarin tasoitusrankkarilla. Tämän rankkarin Peimarin Adimar Neves upotti varmasti maaliin ja siirtyi 0-1 johtoon jo ennen ottelun varsinaista alkuvihellystä.

TPK kuitenkin toipui Peimarin avausmaalista nopeasti ja tasoitti pelin Jyri Sundinin maalilla ottelun 23. minuutilla.

Peimari United antoi esimakua tulevasta vielä ensimmäisen puoliajan lopulla ja Leonido Soares siirsi joukkueensa johtoon viisi minuuttia ennen taukovihellystä.

Toiselle puoliajalle odoteltiin sisuuntunutta Turun Pallokerhoa, mutta todellista uhkaa Peimarin voitolle TPK ei tällä kerralla pystynyt luomaan. Nico Salmiosalo vei Peimarin 1-3 johtoon ottelun 56. minuutilla ja aivan loppuhetkillä Leonido Soares kaunisteli vielä loppunumeroiksi 1-4 illan toisella maalillaan.

Errea-piiricupin voitto huipensi Peimari Unitedin upean kauden. Sarjanousun ensi kauden Kolmoseen Peimari United varmisti jo aikaisemmin syksyllä. TPK:n kohtalona oli jo syksyn toinen cup-finaalitappio, sillä syyskuun lopulla TPK hävisi Valkeakoskella Region's Cupin finaalissa kuopiolaiselle SC KuFu:lle.

Errea-piiricupin finaalin ottelupöytäkirja löytyy täältä.

Monskan Näköradio lähetti ottelun striimattuna ja pääset katsomaan ottelun uudelleen täältä.

Nuorten piirisarjojen sekä Etelä-Länsi- ja Alueliigojen palkittujen joukkueiden kuvia löytyy lähipäivinä piirin facebook-sivuilta.