Takaisin
15.6.2019 klo 23.02

Palloliitto selvittää Suomen Cupin finaalin jälkeiset tapahtumat

Jaa:

Ⓒ SPL/Jussi Eskola

Palloliitto on vastuussa Suomen Cupin finaalin tapahtumajärjestelyistä ja tutkii finaalin jälkeiset tapahtumat. 

Miesten Suomen Cupin finaali päättyi Ilveksen juhlintaan, mutta samaan aikaan katsomossa tapahtui todella valitettava ja ikävä tapahtumasarja. Ilveksen kannattajakatsomosta pyrki joitakin katsojia aidan ylitse kentälle, jolloin järjestyksenvalvojat pysäyttivät heidät.

Suomen Cupin finaalissa tapahtumajärjestelyistä ja sen turvallisuudesta on vastuussa Palloliitto, ei kotijoukkue IFK Mariehamn.  Palloliitto selvittää parhaillaan tapahtumia, perehtyy tapahtuneesta saatavilla olevaan kuvamateriaaliin ja tarkistaa asianosaisten lausunnot tapahtumasta. 

- Olemme todella pahoillamme, että upea finaalitapahtuma ja jalkapallojuhla sai loppuvihellyksen jälkeen tällaisen käänteen. Tutkimme parhaillaan tarkasti mitä on tapahtunut ja miksi, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande sanoo. 

Tapahtumassa oli kuulutettu ennen ottelun päätösvihellystä useaan kertaan, että kentälle tuleminen on kielletty. 

- Olen surullinen tapahtumien saamasta käänteestä. Selvitämme asian huolellisesti ja perinpohjaisesti ennen päätöstä jatkotoimenpiteistä. Meidän tehtävämme on huolehtia, että ottelutapahtuma on turvallinen katsojille, pelaajille ja kaikille toimijoille, Casagrande sanoo.