Takaisin
4.6.2021 klo 13.24

Palloliitto ja Subway Kansallinen Liiga tuomitsevat epäasiallisen käytöksen kaikissa muodoissaan – Kentän pitää olla urheilijalle turvapaikka

Jaa:

Palloliiton alaisen Subway Kansallisen Liigan Ilves – HJK -ottelussa 29.5. Ilveksen valmentaja on syyllistynyt hyvin vakavaan epäasialliseen kielenkäyttöön. 

Valmentajan tilanteessa käyttämä kieli luokitellaan THL:n määritelmän mukaan seksistiseksi vihapuheeksi. 

Palloliitto ja Subway Kansallinen Liiga tuomitsevat häirinnän, vihapuheen ja epäasiallisen käyttäytymisen kaikissa muodoissaan. Jalkapallokentän tulee olla meille kaikille ja erityisesti pelaajille turvapaikka vailla pelkoa syrjivistä tai vihamielisistä kommenteista. Epäasiallinen käytös tai syrjivät asenteet eivät kuulu kentälle tai sen laidalle. 

Ilves on käsitellyt asiaa sisäisesti seurassa (linkki tiedotteeseen). Myös Palloliitto käsittelee asian kurinpitoprosessissaan, jonka päätöksistä tiedotetaan myöhemmin.

Palloliitto on mukana Väestöliiton ja urheiluyhteisön yhteisessä Et ole Yksin -hankkeessa, missä tavoitteena on ennaltaehkäistä ja puuttua epäasialliseen käytökseen urheilukentillä. 

Viime syksynä Palloliitto oli mukana Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tutkimuksessa, missä selvitettiin urheilijoiden kokemaa tai havainnoimaa seksuaalista tai sukupuoleen perustuvaa häirintää urheilutoiminnassa viimeisen viiden vuoden aikana. 

Lisätietoa aiheesta: 

”Jokaisen tulee katsoa peiliin” - SUEK julkaisi tutkimuksen häirinnästä urheilussa >>
”1990-luvun vitsipelikirjalla ei voi jatkaa enää 2020-luvulla" - Jalkapalloyhteisö aikoo kitkeä häirinnän kentältä ja kopeista kaikissa muodoissaan >>
Häirintä suomalaisessa kilpaurheilussa -raportti >>
Et ole yksin >>
ILMO-palvelu >>