Pallokissat selvään voittoon HJK:sta (RAP)

Pallokissat haki lauantaina komean 3-0 (2-0) -voiton HJK:sta. Maalinteon Helsingissä aloitti jo kuudennella minuutilla vieraiden kaksi maali iskenyt Signy Aarna.

Pallokissat nousi voitolla neljänneksi

Pallokissat matkasi helteiseen pääkaupunkiin takanaan edellisen pelin kotitappio TPS:lle. Kotijoukkue HJK oli puolestaan hävinnyt tiistaina NiceFutikselle Porissa menettäen käytännössä mahdollisuutensa ylempään loppusarjaan. Kissojen teemana peliin oli palauttaa oma peli uomiinsa ja säilyttää hyvä panos loppukauden peleihin.

Ottelu ehti vanhentua noin kaksi minuuttia, kun Pallokissat puhkaisi HJK:n korkealla olleen passiivisen linjan ensimmäisen kerran Signy Aarnan juostessa linjan taakse. Sijoitus vastaan tulleen maalivahdin ja harmiksi myös maalin ohi. Viiden minuutin pelin jälkeen Signy karkaa toistamiseen, nyt oikealta ja laukoo pallon varmasti takakulmaan.

Pallokissojen hyvä kontrolloitu ensimmäisen puoliajan pelaaminen tuotti myös muutamia kulmapotkuja, joista yhdessä Maarit Toppinen nousee korkeimmalle, mutta pusku suuntautui hieman maalin yli. Välissä Katarina Naumanen laukoi vapaapotkun noin 35 metristä, mutta HJK:n maalivahti venytti riittävästi ja saa torjuttua pallon yli maalin. 39 minuutilla Pallokissat murtautui jälleen oikealta laidalta ja matalan keskityksen ohjasi Signy maalin edestä verkkoon. Näin Pallokissat pääsi puoliajalle ehjän ensimmäisen puoliajan esityksen jälkeen 0-2 vierasjohdossa.

HJK nosti oman pelinsä aktiivisuutta toiselle puoliajalle merkittävästi. HJK alkoi puolustamaan eteenpäin, pallottomien pelaajien aktiivisuus lisääntyi ja ensimmäisellä puoliajalla kärjessä käytännössä yksin jäänyt Vera Saastamoinen sai tukea hyökkäyksiin. Vastaavasti Pallokissat eivät osanneet muuttaa omaa peliään kun tilaa ja aikaa oli ensimmäistä puoliaikaa vähemmän. Pallollisena tehtiin huonoja valintoja ja syöttöjen laatu oli luokatonta. HJK hallitsi peliä, mutta todella vaarallisille maalipaikoille hekään eivät päässeet. Lopussa HJK siirtyi kolmen alakertaan, joka avasi Pallokissoille muutamia vastahyökkäyksiä. 84 minuutilla Erika Winter kuljetti oikealta sisään ja hetken kuudentoista rajalla pyörittyään laukaisi sellaisen "hellesään lehmän hönkäisyn" vasurilla vasempaan yläkulmaan sinetöiden pelin lopputulokseksi 0-3.

Voitto ja kierroksen muiden pelien tulokset tarkoittavat sitä, että kuukauden sarjatauon jälkeen Pallokissat taistelevat vielä tosissaan seuran ensimmäisistä naisten liigan mitaleista.