Pallokissat pysäytti PK-35:n tasapeliin (RAP)

Pallokissat otti arvokkaan pisteen lauantaina kotonaan PK-35 Vantaata vastaan. Ottelu Kuopiossa päättyi lukemin 1-1 (1-0).

Pallokissat nousi kuudenneksi

Nousukuntoinen kotijoukkue ja neljättä peräkkäistä mestaruutta tavoitteleva PK-35 Vantaa kohtasivat 26 asteen lämpöisellä Savon Sanomat Areenalla Caverionin isännöimässä ottelussa. Sarjan kakkosen ja ennen ottelua vielä kahdeksannella sijalla olevat joukkueet osoittivat liigan tämän hetkisen tasaisuuden ja tason. Pelin taso oli hyvää ja vauhdikasta sekä yleisöön menevää. Ottelu aloitti Pallokissoilla melkoiset härkäviikot, kun Pallokissat pelaa 11 päivän peräti neljä ottelua.

Pallokissojen joukkueella oli vasemmassa ranteessa kirkkaan punainen nauha muistuttamassa ja tukemassa pienen kuopiolaisen sydänsiirtotytön ja perheen elämää. Pallokissojen ja KuPS edustusjoukkueiden otteluissa elokuussa suoritetaan keräys perheelle. Pallokissojen Naisten liiga joukkue toimihenkilöineen suoritti vielä erillisen keräyksen joukkueen sisällä ennen ottelua. Ensimmäinen keräys sujuikin mainiosti ja lipas oli ääriään myöten täynnä ottelun jälkeen.  Keräystä jatketaan seuraavassa kotiottelussa. Lahja elämälle.

Ottelu alkoi hieman tunnustellen mutta jo alussa oli aistittavissa molempien joukkueiden periksiantamattomuus. Pallokissat sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen ennen maalia. Maali syntyi 12 peliminuutilla kun Roosa Ärväs antoi vapaapotkun vasemmalta laidalta, jonka Heini Mäkelä pääsi ohjaamaan maalille ja Ella-Rosa Huusko laittoi pallon riemukkaasti maaliin. Ote siirtyi pikkuhiljaa vierailijoille ja heidän vaarallisimmat paikat syntyi erikoistilanteista. Puoliajan viimeisellä minuutilla Pallokissat oli lähellä viedä kotijoukkuee 2-0 johtoon, ensin Maarit Toppisen unelmavedon torjuu hyvin pelannut Paula Myllyoja ja seuranneesta kulman jälkitilanteesta Kissat puskee hiukan ohi maalin.

Toinen puoliaika alkaa Kissojen kannalta murheellisesti. PK-35 uusin vahvistus albaanialainen Furtuna Veloj saa kuljetukseen liikaa tilaa ja pääsee laukomaan hienon maalin noin 30 metristä. Toista puoliaikaa oli pelattu hiukan yli kaksi minuuttia. Tämän jälkeen molemmilla joukkueilla on paikkansa ja Pallokissat oli toisella puoliajalla välillä vahvasti niskan päällä, mutta lisäosumia ei syntynyt ja näin pisteet tasattiin vauhdikkaassa ottelussa 1-1.

Tasapelinsä myötä Pallokissat nousi kuudenneksi ohi tasapisteissa, mutta selvästi huonommalla maalierolla olevan ONS:n sekä TPS. TPS hengittää pisteen päässä. Pallokissat eivät ole hävinneet otteluita toukokuun lopun Åland reissun jälkeen. Runkosarjassa on jäljellä neljä ottelua.

Pallokissat kohtaa keskiviikkona Espoossa sarjakolmosen Hongan, lauantaina Oulussa ONS:n ja sen jälkeen kotiottelussa keskiviikkona 14.8 Kokkola F10:n. Tuon ottelun jälkeen alkaa kahden viikon ottelutauko TU19 EM-lopputurnauksen vuoksi, jonne Pallokissojen viisi pelaajaa matkustaa.