Pallokissat haki voiton ONS:sta

ONS ja Pallokissat Kuopiosta ottivat tänään mittaa toisistaan Oulussa Arina Areenalla pelatussa ottelussa. Kamppailu päättyi lukemin 3-5 (2-2).

Tappiosta huolimatta positiivista ONS:lle

Ottelu alkoi ONS:n kannalta ikävästi, kun vierajoukkueen Anna-Maija Kauppila vei Pallokissat johtoon, kun ottelua oli pelattu vain nelisen minuuttia. Pallokissat oli alussa hieman niskan päällä, mutta Anna Olmalan tasoitus 20. minuutilla loi uskoa nuorelle kotijoukkueelle. ONS meni johtoon heti kohta ensimmäisen maalin jälkeen, kun vahvasti koko pelin prässännyt Onna Ketola onnistui maalin teossa.

Pallokissat tasoitti viitisen minuuttia tämän jälkeen Signy Aarnan karatessa ONS-puolustajilta. Ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelta hyvää peliä ja maalintekopaikoille päästiin useamman kerran. Lähimmäksi maalia pääsi ehkä ONS:n Anni Miettunen, joka tavoitteli maalin oikeaa yläkulmaa, kun ottelua oli pelattu noin 40 minuuttia. Pallokissojen maalivahti Pauliina Tähtinen sai vaivoin näppinsä väliin. Jos tuo Miettusen kuti olisi mennyt maaliin, olisi tilanne ollut aika kutkuttava. Tauolle lähdettiin kuitenkin tasatuoloksessa 2-2.

Toinen puoliaika alkoi tasaisena, mutta Pallokissat vyöryi lopulta rutiinillaan voittoon. Signy Aarna pääsi kaksi kertaa peräjälkeen rokottamaan kotijoukkuetta ja tästä kotijoukkue hieman notkahti. Pallokissojen puolustaja Paula Auvinen viimeisteli takatolpalta 2-5-lukemat. ONS:n Onna Ketola kaunisteli lukemat kotijoukkueelle 3-5:een, kun ollelu oli jo yliajalla.

ONS:n pelistä jäi paljon positiivista muisteltavaa. Valmentaja Ilkka Marttila otti toisen puoliajan alkupuolella vaihtoon maanantaina maajoukkueleirille lähtevät Emma Peuhkurisen ja debyyttinsä edustuksen riveissä tehneen Roosa Immosen. Immosen tilalle tuli vuonna 2000 syntynyt Reeta Haapalainen, joten nuoruttuutta kentällä oli runsaasti. Debyyttinsä edustusjoukkueen riveissä teki myös Sara Haltamo. Toisella puoliajalla toppariksi tuli loukkaantumisesta toipunut Satu Rousti. Maalivahti, vuonna 1999 syntynyt Aino Kela pelasi hyvän ottelun. Hän torjui mm. upeasti Signy Aarnan läpiajon rohkealla vastaantulollaan.

ONS ja Pallokissat kohtaavat seuraavan kerran ensi lauantaina Kuopiossa.