Pallo-Iirot nousi voittoon Kuukauden ottelussa

• Alueuutiset

Rauman Pallo-Iirot kävi pilaamassa Maskun Palloseuran 30-vuotisjuhlaottelun lauantaina. Vierasjoukkue nousi toisella jaksolla voittoon ja kiilasi itsensä aivan sarjan kärjen tuntumaan.

Masku sai Kolmosen Kuukauden otteluun ja seuran 30-vuotisjuhlaotteluun unelma-alun. Seuran legendapelaaja, samana vuonna syntynyt kuin seura on perustettu, Jari ”Ilmiö” Oksanen, karkasi Verneri Kryssin pystysyötöstä jo toisella peliminuutilla ja nosti hallitusti pallon verkkoon yli raumalaisten maalivahti Henri Saarisen.

MaPS-ikoni Jari Oksanen tuulettaa avausmaalia pelin toisella minuutilla

Iirot kuittasi kotiyleisön riemastuttaneen avausosuman kuitenkin nopeasti. Kolmen peräkkäisen kulmapotkun sarjan päätteeksi Eetu Kaipio sivalsi lähietäisyydeltä osuman takanurkkaan. Pelikello näytti tässä vaiheessa seitsemää minuuttia.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä jaksoa ja erityisesti vasemmalla laidalla viilettänyt Henri Hujala aiheutti nousuillaan jatkuvaa vaaraa raumalaispuolustukselle. MaPS:n toisen maalin alustus tuli kuitenkin toiselta puolelta. Aleksi Laiho lähetti maalille oikeasta laidasta viuhuvan matalan syötön, jonka siirsi lähes maaliviivalta sisään iltapäivän toisellaan Jari Oksanen.

MaPS kirmasi ensimmäisellä jaksolla vahvasti Henri Hujalan laidalta

Ensimmäisellä jaksolla Pallo-Iirot pääsi hyviin maalipaikkoihin oikeastaan vain erikoistilanteista. Ottelun 24. minuutilla erikoistilannespesialisti Eetu Kaipio asettui pallon taakse vaarattoman näköisessä sivuvapaapotkussa. MaPS-maalivahti Lassi Pyöli arvioi Kaipion maalille lähettämän pallon jostain syystä täysin väärin ja pallo livahti helpon näköisesti Pyölin selän taakse.

Tasatilanteesta huolimatta ote pysyi ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueella. Lähimpänä maalia oli Aleksi Laiho, joka täräytti Henri Hujalan hienosta esityöstä kahdeksasta metristä voimalla ylähirteen.

MaPS sai vielä muutama minuutti ennen taukoa sivuvaparin seurauksena pienen hässäkän Iirojen maalille, mutta tauolle siirryttiin 2-2 tasatilanteessa.

Eetu Kaipio viimeisteli Iirojen kaksi ensimmäistä maalia.

Ottelun toinen puoliaika alkoi tasaisella kyttäilyllä. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus lisämaaleihin, mutta raumalaispäädyssä reilun vartin jälkeen Henri Hujalan alanurkkalaukaus päätyi kulmapotkuksi ja maskulaisten maalivahti Lassi Pyöli torjui toisen jakson 20. minuutilla komealla reaktiotorjunnalla vieraiden pahimman lähentelyn. Yhden kerran Iirot sai pallon maaliin asti, mutta maalia edeltävän raumalaisrikkeen vuoksi maali hylättiin.

Jakson edetessä alkoivat Pallo-Iirojen valmentaja Akusti Salosen taktiset muutokset näkyä ja vaikuttaa ja ote siirtyi vieraille. 27 minuuttia oli pelattu, kun Nico Rinne vapautti vaarallisesti kärjessä viilettäneen Emeniken läpiajoon ja hän viimeisteli hallitusti 2-3 johdon Iiroille.

Seitsemän minuuttia tästä ja Emenike oli alustamassa Pallo-Iirojen hyökkäystä. Vanhalla kotikentällään pelannut Joonas Manzo siirsi lähellä maalia pelivälineen Topias Silvennoiselle, jolla oli kunnia päättää kuuden maalin iltapäivä Maskussa ansaittuun 2-4 maaliin.

Emenike oli ottelun hahmo toisella jaksolla

Raumalaisten pääkäskyttäjä Akusti Salonen oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies.

- Olipa hieno jalkapallotapahtuma tänään. Ottelun aikana tehdyt taktiset muutokset pelissämme olivat mielestäni avain voittoon tänään. Ensimmäistä jaksoa Masku vähän vei, mutta toinen oli meidän, iloitsi raumalaisluotsi.

MaPS:n päävalmentaja Petteri Pitkänen ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa suoritukseen juhlaottelussa.

- Annoimme Iiroille kaksi maalia ja puolustimme lepsusti. Mielestäni meillä ei ollut erityistä hätää ottelussa, mutta omilla virheillä ja huonolla pelaamisella sählättiin peli, harmitteli Pitkänen.

Kolmosen Kuukauden ottelussa palkitaan tutusti molemmista joukkueista ottelun pelaajat. Valinnat Maskussa suoritti tyttöjen U17 maajoukkueen komeasti MM-lopputurnaukseen valmentanut ja maskulaisten vihreä-valkopaidassa aikanaan peräti 324 ottelua pelannut Marko Saloranta.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Jari Oksanen ja vieraiden osalta palkintokassin kävi pokkaamassa Emenike.

Ottelun pelaajat Emenike ja Jari Oksanen pääsivät pelin jälkeen  "Monska" Seppälän haastatteluun