Takaisin
1.10.2020 klo 10.41

Päivitetty koronaohjeistus ottelutapahtumien toteuttamiseen julkaistu

Jaa:

Palloliitto on julkaissut päivitetyn version ohjeistuksesta ottelutapahtumien ja jalkapallotoiminnan toteuttamiseen koronatilanteen jatkuessa.

Ohjeistus on suunnattu pääsarjaseuroille, mutta sen suosituksia on hyvä noudattaa kaikissa jalkapallon ottelutapahtumissa ja harrastustoiminnassa soveltuvin osin. 

Ohjeistus on laadittu siltä pohjalta, että myös ottelutapahtumissa ja jalkapallotoiminnassa noudatetaan THL:n ja muiden viranomaisten ohjeistuksia mahdollisimman tarkasti.

Huomioikaa kuitenkin, että THL:n kasvomaskisuositus ei koske alle 15-vuotiaita ja näiden nuorempien ikäluokkien osalta suositellaan vahvasti, että pukukoppeja ei käytetä.

Tärkeimmät muutokset

Ohjeistuksen mukaan joukkueen jäseniä suositellaan käyttämään kasvomaskia ottelumatkoilla matkustettaessa millä tahansa kulkuneuvolla ja lisäksi mahdollisten pysähdysten yhteydessä, kun käytetään julkisia tiloja (huoltoasemat, ravintolat jne.).

Lisäksi julkista liikennettä suositetaan välttämään. Mikäli joukkueen jäsenet matkustavat julkisella liikenteellä, suositetaan ehdottomasti noudattamaan kasvomaskin käyttöön liittyviä suosituksia.

Mikäli pukuhuonetiloissa ei pystytä takaamaan riittäviä turvaetäisyyksiä, suositetaan käyttämään kasvomaskia joukkueen jäsenten kesken alueilla, joissa tauti on kiihtymisvaiheessa. Myös erotuomareita suositetaan käyttämään kasvomaskeja pukuhuonetiloissa, ellei turvaetäisyyksiä voida noudattaa ja alueellinen tautitilanne on kiihtymisvaiheessa.

Ottelutapahtuman työntekijöiden (esim. lipunmyynti, myyntipisteet, turvapalvelut), vapaaehtoisten, erotuomaritarkkailijoiden ja delegaattien suositetaan käyttävän kasvomaskia koko ottelutapahtuman ajan.

Ottelutapahtumien turvajärjestelyissä suositetaan edelleen tarkkaa suunnittelua 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseksi kaikissa tilanteissa (myös lipunmyynti, myyntipalvelut).

Päivitetty ohjeistus kokonaisuudessaan löytyy koronainfo-sivulta >>

Lue myös päivitetty ohjeistus jalkapallotoimintaan >>

Lisätietoja ohjeistuksesta tarvittaessa:
Pääsarjojen osalta: kehityspäällikkö Heidi Pihlaja
Muun kilpailutoiminnan osalta: kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soini
Alueellisten kysymysten osalta: Aluepäälliköt
Yhteystiedot >>