Takaisin
29.3.2021 klo 17.45

Päivänsankari Teemu Pukki nauttii jalkapallosta: "Tuntuu, että kun vanhenee, oma fiilis ja kunto vain paranevat"

Jaa:

Ⓒ Juha Tamminen

Ukrainaa vastaan Suomen ainoasta osumasta vastannut Teemu Pukki vietti maanantaina 31-vuotissyntymäpäiviään. 

Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukilla oli maanantaina aihetta juhlaan. Edellisenä päivänä Ukrainaa vastaan syntynyt 1-1-tasoitusosuma toi Suomelle tärkeän pisteen ja nosti Pukin enää kahden maalin päähän Jari Litmasen maaliennätyksestä (32). 

Maanantaina 31-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Pukki on jo tottunut viettämään merkkipäiviään joukkuekavereiden kanssa. Myös tällä kertaa synttärionnittelut kajahtivat bussissa matkalla harjoituksiin. 

–  Mieluiten viettäisin synttärit perheeni kanssa, mutta joukkue tulee hyvänä kakkosena, päivänsankari kertoi etätiedotustilaisuudessa. 

Pukki on vastannut kahdessa MM-karsintaottelussa kaikista Suomen kolmesta syntyneestä osumasta. Suomi avasi MM-karsinnat viime keskiviikkona 2-2-tasapelillä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan. 

Vaatimaton hyökkääjä jakoi onnistumisista kiitosta joukkuekavereilleen. 

– Olemme alkaneet joukkueena pelaamaan paremmin vaikeiden vuosien jälkeen. Olemme pystyneet voittamaan pelejä ja luomaan enemmän paikkoja. Olemme nyt kovatasoisempi joukkue kuin aiemmin. Joukkueen kehittymisellä on iso merkitys, Pukki kiitteli. 

Maaleja on syntynyt myös seurajoukkue Norwichin paidassa Englannin Mestaruussarjassa. Pukki on 22 osumallaan sarjan maalipörssissä toisena. 

– Olen pelannut urani parasta jalkapalloa viimeiset 2-3 vuotta. Maalit ruokkivat itseluottamusta ja voi lähteä hyvällä fiiliksellä joka peliin. Nautin futiksesta tosi paljon tällä hetkellä. 

Huuhkajahyökkääjän mukaan vanheneminen ei kropassa tunnu – pikemminkin päinvastoin. 

– Tuntuu, että kun vanhenee, oma fiilis ja kunto vain paranevat. Toivottavasti pystyn jatkamaan pelaamista samalla tasolla kuin viime vuodetkin. En tunne itseäni vielä kovin vanhaksi.