Otteluraportti: TiPS vei Vantaan derbyn ja lunasti finaalipaikan

Vantaalaisten kymmenes derby kamppailtiin tällä kertaa TiPS:n kotiareenalla helteisissä olosuhteissa. Kolme viikkoa sitten TiPS voitti PK-35 Vantaan punamustan joukkueen kotiareenalla 0-2, ja tällä kertaa tulos toistui myös kotona.

TiPS – PK-35 Vantaa 2-0 (0-0)

Vantaan paikallisottelun avausjaksolla väännettiin tasaisesti. TiPS:lla nähtiin hyviä hyökkäyksiä ja muutama hyvä maalipaikka, mutta kotijoukkue ei onnistunut viimeistelyssään. He pitivät kuitenkin huolen siitä, että PK-35 Vantaan maalivahti Oikarisella riitti töitä. Vierasjoukkue PK-35 Vantaa onnistui luomaan painetta, mutta ei kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja. Vierasjoukkue sai myös muutaman erikoistilanteen, mutta tilanne säilyi nollissa.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen kuvaili punamustan joukkueen olleen hyvin mukana pelissä ensimmäisen puoliajan. Joukkue ei kuitenkaan pystynyt parhaaseensa, ja tämän päivän ongelmakohtina Väisänen mainitsee maalintekosektorille murtautumisen, kaksinkamppailut sekä prässin ajoituksen.

– Välillä saimme rakennettua peliä hyvin, mutta emme päässeet tarpeeksi hyvin maalintekosektorille. Menetimme myös palloja kaksinkamppailutilanteissa, ja silloin kun halusimme prässätä, olimme niissä tilanteissa myöhässä, Väisänen kommentoi.

Toisella puoliajalla kotijoukkue karkasi punamustalta joukkueelta. Tunnin pelaamisen jälkeen vihreävalkoinen Nora Lehto onnistui mallaamaan kymmenen minuutin sisään kaksi maalia. PK-35 Vantaa yritti vielä saada pelin syrjästä kiinni – siinä kuitenkaan onnistumatta. Näin ollen TiPS vei voiton ja finaalipaikan tänään itselleen lukemin 2-0.

TiPS:n tie voittoon ei kuitenkaan ole ollut täysin sileä. TiPS on joutunut viime aikoina tekemään muutoksia pelistrategiaansa loukkaantumisten vuoksi, ja joukkueella on ollut vaikeuksia pelaamisessa. Kotijoukkueen valmentaja onkin tämän päivän ottelussa erityisen tyytyväinen joukkueensa muuntautumiskykyyn.

– Vaikka Roosan lähdön jälkeen välillä on ollut vaikeaa, niin nyt niitä ratkaisijoita löytyy muistakin. Uskoisin, että se tuo voimaa kaikkeen joukkueen tekemiseen. Tämä oli hyvä osoitus siitä kuinka vahva joukkue TiPS on, Pauliina Miettinen pohti.

Myös vierasjoukkueen valmentajan mielestä voitto meni tänään oikeaan osoitteeseen.

– TiPS oli tänään kovempi, ja kyllä tänään oikea joukkue voitti, Väisänen totesi.

Nuoren joukkueen valmentaja iloitsi joukkueensa finaalipaikasta erityisesti sen vuoksi, että se on uusi kokemus suurelle osalle joukkueen pelaajista.

– On se siistiä mennä finaaliin, koska se on niin uutta monelle. Juuri kyseltiin kopissa, että kuinka moni oli pelannut aikaisemmin cup-finaalissa, niin yksi oli ollut.  Kiva, että saadaan niitä kokemuksia heille – he voivat kasvaa pelaajina – se on se tarkoitus, Miettinen summasi.