Takaisin
31.7.2020 klo 11.37

Otteluennakko: Maarianhaminassa luvassa kahden suoraviivaisen joukkueen kohtaaminen

Jaa:

Naisten Suomen cup jatkuu vihdoin! Keväältä siirtyneissä otteluissa on paljon pelissä - ketkä jatkavat finaaliin?

Åland United – KuPS

Lauantain toinen välieräottelu käydään Maarianhaminan Wiklöf Holding Areenalla, jonne Åland Unitedin vieraaksi matkustaa KuPS. Molemmat joukkueet ovat menestyneet Subway Kansallisessa Liigassa tällä kaudella hyvin, ja ottelusta on odotettavissa varsinainen cup-jännitysnäytelmä. Samaa mieltä on myös vierasjoukkueen päävalmentaja Ollipekka Ojala.

– Nyt on edessä ihan eriluonteinen peli, jossa vain voitolla on merkitystä. Molemmat joukkueet tulevat hakemaan jatkopaikkaa kaikin keinoin. Tulossa on fyysisesti tämän kauden kovin peli. Se sopii meille hyvin, sillä meiltäkin löytyy kovaa fysiikkaa ja vahvaa voimaa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan ottelu lähtee etenemään, Ojala pohtii KuPS:n nettisivuilla.

KuPS varmasti pyrkii tavalliseen tapaansa maalipaikoille vaikka läpi harmaan kiven - tai Åland Unitedin. Kenellekään ei varmasti tässä vaiheessa tule yllätyksenä KuPS:n johtaessa Kansallisen Liigan maalipörssiä, että joukkueen vahvuutena on tällä kaudella nähty yksi erittäin tärkeä voittamisen elementti: maalin tekeminen. Åland Unitedin tulee olla varuillaan erityisesti maalitaituri Gentjana Rochin sekä Lavdije Begollin muodostaman kaksikon kanssa. Vaarallisia kuteja saatetaan nähdä myös Aino Krögeriltä, mikäli tämä on pelikunnossa lauantain ottelussa.

Åland Unitedin joukkueen vahvuuksina on ollut vahva pallonhallinta sekä rakoilematon puolustus. Joukkue on koottu todella taitavista yksilöistä, jotka pelaavat myös hyvin yhteen. Muutama seuraamisen arvoinen pelaaja mainittakoon: Signy Aarna, Ode Fulutudilu, Ashley Riefner sekä Rosa Maria Herreros Ossorio. Joukkueelta on nähty hyvää ja laadukasta peliä, mutta Kansallisessa Liigassa joukkue on kokenut myös kaksi 0-1 tappiota.

Molempien joukkueiden pyrkiessä otteissaan tiettyyn suoraviivaisuuteen ja laadukkaiden hyökkääjiensä hyödyntämiseen, on ottelusta lupa odottaa myös vaihtelevaa ja aaltoilevaa kamppailua. Cup-ottelussa vain voitolla on väliä, ja valmiina on oltava myös mahdollista jatkoaikaa ja rangaistuslaukauskilpailua varten. Nähtäväksi jää, että kumpi joukkue kestää kovat paineet ja fyysisen taiston paremmin tällä kertaa Maarianhaminan iltapäivässä.