Takaisin
31.7.2020 klo 11.18

Otteluennakko: Luvassa jännittävä Vantaan derby

Jaa:

Naisten Suomen cup jatkuu vihdoin! Keväältä siirtyneissä otteluissa on paljon pelissä - ketkä jatkavat finaaliin?

TiPS – PK-35 Vantaa

Lauantaina 1. elokuuta pelattavien välierien ensimmäinen ottelu on Vantaan paikalliskamppailu, jossa vastakkain asettuvat kotijoukkue TiPS sekä PK-35 Vantaa. Viimeksi joukkueet kohtasivat Subway Kansallisen Liigan ottelussa kolme viikkoa sitten. Silloin ottelu päättyi lukemiin 2-0, ja voiton vei TiPS. Onkin mielenkiintoista seurata, kuinka joukkueiden peli on kehittynyt muutamien viime viikkojen aikana.

TiPS:n pelilliset vahvuudet ovat olleet joukkueena pelaamisessa. Erityisesti TiPS:n viimeaikaisissa peleissä on nähty sujuvaa pallon kierrätystä ja oman pelin rakennusta - vastustajajoukkueesta riippumatta. Se, että TiPS toimii pallollisena joukkueena hyvin ei vaikuta heikentäneen lainkaan joukkueen puolustuspelin laatua, sillä joukkueen puolustuspelikin on toiminut kuin muuri. Puolustuksesta nostettakoon esiin Joanna Tynnilä, joka on viime aikoina hoitanut tonttinsa erityisen laadukkaasti.

TiPS:n hyökkäyspään peli on kuitenkin varmasti murroksessa, sillä yksi joukkueen avainpelaajista, Roosa Ariyo, joutui loukkaantumisensa vuoksi jättämään kauden kesken. Ariyo on tehnyt joukkueen 12 liigaosumasta puolet, joten hyökkäyspään muulta osastolta, mm. Jenna Topralta, Oona Sireniltä, Nora Lehdolta ja Elli-Noora Kainulaiselta odotetaan nousua maalintekovastuuseen.

Vaikka PK-35 Vantaan ei ole tällä kaudella yltänyt pisteiden muodossa sarjataulukon kärkisijoille, nähtiin viimeisimmässä Subway Kansallisen Liigan ottelussa joukkueen pystyvän voittamaan joukkueen kuin joukkueen. PK-35 Vantaan hyökkäyspäässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita voidaan odottaa tulevassakin ottelussa, ja sitä ajatellen kannattaa painaa mieleen pelaajina mm. kokenut Netta Koso sekä nuoret taitajat Wilma Forsblom sekä Oona Sevenius.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Jari Väisänen luottaa joukkueeseensa. Hän uskoo, että voitto Åland Unitedista kasvatti joukkueen itsevarmuutta.

– Joukkueen vireystila on hyvä. Meillä on alla henkisesti tärkeä voitto, joka toi taas lisää uskoa omaan tekemiseen. Alkukaudesta meillä on usein ollut paljon maalipaikkoja, mutta maalinteko on ollut vaikeaa. Nyt saimme onneksi tärkeän maalin ja tärkeät kolme pistettä, Väisänen kommentoi PK-35 Vantaan verkkosivuilla.

Aukeniko PK-35 Vantaan ketsuppipurkki vai löytääkö TiPS uudet maalintekijät ja vie finaalipaikan? Odotettavissa on erittäin mielenkiintoinen kamppailu. Nähtäväksi jää, kumpi taitavasti peliä rakentavista joukkueista onnistuu hyödyntämään maalipaikkansa tehokkaammin.