ONS niukkaan voittoon NiceFutiksesta (RAP)

ONS nappasi täydet kolme pistettä lauantaina NiceFutikselta. 1-0-numeroihin päättyneen ottelun ainoan osuman viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla emäntien Jenni Leinonen.

Makeat pisteet

Ottelu ONS – NiceF pelattiin tänään todella helteisissä olosuhteissa Heinäpään nurmella. Reilumpikin voitto oli otettavissa, jos maalipaikkoja lasketaan, mutta 1–0 (1–0) -voitto maistui ONS:ille enemmän kuin makealta.

Ensimmäisellä puoliajalla ONS sai ensimmäisen maalipaikan, kun Lotta Juusola pääsi vetämään hyvästä paikasta. Juusolan raskas veto painui kuitenkin maalin yli. Hetki tämän jälkeen NiceF:n vaarallinen Brooke Barbuto pääsi vetämään maalia kohti, mutta hänenkin vetonsa painui yli. Hetkeä myöhemmin porilaisten Netta Hannulan veto upposi suoraan ONS-vahti Liisa Rahkolan syliin.

ONS sai ensimmäisellä puoliajalla 5 kulmaa, joista joka kerta porilaisten maalille syntyi vaarallinen tilanne. Kolmannella kerralla porilaiset purkivat pallon suoraan ONS:in Iida Nurmokselle, joka mietti hetken, vetääkö itse vai syöttääkö Katriina Kuoksalle vasemmalle etuviistoon. Nurmos valitsi jälkimmäisen vaihtoehdon, ja näin Kuoksa pääsi keskittämään  maalille, ja ensimmäisenä palloon ehti Jenni Leinonen, joka tuikkasi pallon maaliin. ONS meni ansaitusti 1 – 0 johtoon.

Seuraavasta ONS:in kulmatilanteesta ONS-pelaajat onnistuivat saamaan pallon kaksi kertaa tolppaan, mutta ei tolppien väliin. Tämän jälkeen Sanna Ylianttila pääsi nokakkain NiceF:n maalivahdin kanssa, mutta tämä torjui Ylianttilan vedon. Puoliajalle lähdettiin siis 1–0 -johdossa.

Toisen puoliajan alussa NiceF:n Mira Laurila oli päästä yksin läpi, mutta ONS-puolustajista  Emilia Halm ehti väliin. Pian tämän jälkeen Brooke Barbuto asettui ampumaan porilaisten vapaapotkua. Arvattavissa oli kuitenkin, että hän yrittää laukausta suoraan, ja ONS-vahti Rahkolalla oli helppo työ napata pallo hyppysiinsä. Toisessa päässä kenttää tilanteita oli puolestaan vuoron perään Sanna Ylianttilalla, Sanni Päkkilällä ja Lotta Juusolalla, mutta he eivät onnistuneet niittaamaan ottelua vielä ONS:ille.

Toisen puoliajan juomatauon jälkeen ONS suoritti ensimmäisen pelaajavaihdon, kun loistavan päivätyön tehnyt Jenni Leinonen vaihdettiin Anni Miettuseen. NiceF sai hieman luotua painetta ONS:in maalia kohti, mutta tällä kertaa ONS taisteli mahtavasti ja kesti loppuun asti.

ONS-valmentaja Mauri Holappa oli tyytyväinen koko joukkueen työmoraaliin NiceF-pelissä.

- Meillä ei ollut tänään yhtään heikkoa lenkkiä, Holappa totesi.

- Tämä lupaa hyvää jatkoa varten. Katriina Kuoksa ja Jenni Leinonen tulivat hienosti mukaan joukkueeseen ja tuovat uusia mahdollisuuksia ylös päin pelaamiseen. Nyt meillä on myös kilpailua pelipaikoista, ja se on aina tervetullutta joukkueeseen. Liisa Rahkola pelasi tänään loistavan pelin, ja ohjasi peliä hienosti.

Otteluraati oli Oulussa tänään nimekäs. Siihen kuuluivat Laura Kalmari, Pauliina Miettinen ja Mika Nurmela. Raati jakoi tänään Veikkaus-pisteitä seuraavasti: 1 tähti Liisa Rahkola ONS, 2 tähteä Brooke Barbuto NiceF ja 3 tähteä Katriina Kuoksa ONS.

ONS jää nyt puolentoista viikon lomalle. Seuraava ONS:in peli on vasta 30.8. PK:ta vastaan.