Takaisin
2.6.2020 klo 20.58

Olli Tuominen puheenjohtajaksi – historiallinen alueparlamentti kokoontui Läntisellä alueella

Jaa:

Ⓒ SPL / Jouni Koivuniemi

Seurojen Palloliiton hallintomalliin merkittävänä osana kuuluvien alueparlamenttien avauskokoukset järjestetään kesäkuun alkupäivinä kaikilla neljällä alueella. Ensimmäisenä historialliseen kokoukseen ehti Läntinen alue, jonka seurojen puheenjohtajat kokoontuivat etäyhteyksillä tiistaina 2.6. Läntisen alueen ensimmäiseksi alueparlamentin puheenjohtajaksi valittiin KaaPo:n Olli Tuominen (artikkelin pääkuvassa) ja varapuheenjohtajaksi Ilveksen Kari Pansio.

Alueparlamentin ensimmäiseen kokoukseen osallistui 49 Läntisen alueen seuraa puheenjohtajansa tai varapuheenjohtajansa edustamana.

Seuraväki kuuli niin Läntisen alueen kuin valtakunnallisenkin ajankohtaiskatsauksen ja lisäksi kerrattiin alueparlamentin roolia, tehtäviä ja toimintatapoja. Alueparlamentin keskeisiä tehtäviä on antaa palautetta niin aluepäällikölle kuin liiton johdollekin siitä, miten lähipalvelut alueella ovat onnistuneet ja missä asioissa on kehitettävää. Alueparlamentti vahvisti tiistain kokouksessa niin ikään merkittävien toimielimien henkilövalinnat, kun se nimesi seurojen esityksistä Läntisen alueen kehitysryhmät vuosille 2020 – 2022. Kehitysryhmissä ja alueparlamentissa seuroilla on aito ja suora mahdollisuus vaikuttaa alueellisiin linjauksiin ja päätöksiin.

Urheilutoiminnan kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Tomi Virta KPV
Jäsenet:
Essi Helander MuSa
Jyri Hietaharju SJK-juniorit
Kimmo Hörkkö Pallo-Iirot
Merja Jalasto FC Nokia
Annika Leminen FC Sport
Jussi-Pekka Penttinen ACE
Janne Räsänen Ilves
Jukka Talja KaaPo
Ilkka Virtanen SalPa
Esittelijä: Sami Nikkola koulutuspäällikkö

Seurapalvelujen kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Kari Pansio Ilves
Jäsenet:
Leena Allen TPS Juniorijalkapallo
Ann-Christine Grönholm VIFK
Hannu Huilla SJK-juniorit
Marika Huurre TuNL
Jukka Kastelvuo MadMax
Jani Kujanpää FC Sport
Tommi Laitila HJS
Pasi Lehtonen Pallo-Iirot
Heidi Matinlassi FF Jaro
Mikko Ojapelto LLuja
Esittelijä: Janne Koivisto seurakehityspäällikkö

Kilpailu- ja erotuomaritoiminnan kehitysryhmä

Puheenjohtaja: Olli Tuominen KaaPo
Jäsenet:
Juha Helander MuSa
Merja Kaunisvaara FC Halikko
Kimmo Kosunen Valkeakosken EK
Hanna Metsälä FC Seinäjoki/Sepsi-78
Marko Salo FC Kiisto
Kimmo Sulonen FC Nokia
Liena Valo Lapuan Virkiä
Jarkko Westerlund FC Jazz
Esittelijä: Mikael Westerback kilpailupäällikkö

Työryhmä vaikuttamisen tueksi

Läntisen alueen alueparlamentti päätti tiistain kokouksessaan perustaa alueellisen vaikuttamisen työryhmän. Seurojen tukeminen paikallisessa vaikuttamisessa on noussut vahvasti esiin seuratapaamisissa ja -forumeissa. Vaikuttamisen painopisteiden määrittely alueellisesti on myös yksi alueparlamentin tärkeitä tehtäviä.

Seuroilta pyydetään esityksiä alueelliseen vaikuttamistyöryhmään 30.6. mennessä ja ryhmä nimetään alueparlamentin puheenjohtajiston johdolla.

Puheenjohtajafoorumissa strategiakeskustelua

Alueparlamentteihin on yhdistetty myös seurojen puheenjohtajafoorumit ja tällä kerralla aiheena foorumissa oli suomalaisen jalkapallon ja futsalin strategian valmistelu Seurojen kokouksen päätettäväksi. Alueparlamentin osallistujat aktivoitiin vaikuttamaan ja antamaan evästyksiä strategiaan mm. Innoduel -työkalun avulla. Suomen Palloliiton toimintastrategia vuosille 2020 – 2024 lyödään lukkoon Seurojen kokouksessa Turun Logomossa 8.8.2020.

Alueparlamenttien kokoukset jatkuvat jo keskiviikkona 3.6., jolloin on vuorossa Pohjoisen alueen kokous. Torstaina 4.6. järjestetään Itäisen ja maanantaina 8.6. Eteläisen alueen alueparlamentit. Kaikki kokoukset järjestetään tässä vaiheessa etäyhteyksin.

Läntisen alueen alueparlamentin kokouksen esitysdiat löytyvät täältä >>

Kokouksen muistio on täällä >>

Artikkelin pääkuva: KaaPo:n puheenjohtajana pitkään toiminut Olli Tuominen valittiin ensimmäiseksi SPL:n Läntisen alueen alueparlamentin puheenjohtajaksi.