Ölingistä Ruotsin mestari – Kuikan Thorns varmisti runkosarjan voiton

Ria Ölingin FC Rosengård varmisti Damallsvenskanin mestaruuden viikonloppuna. Viikolla varmistui myös vahvan suomalaisedustuksen omaavan Växjön putoaminen sarjaporrasta alemmassa. Lisäksi neljä Helmaria onnistui maalinteossa ja Natalia Kuikan Portland Thorns varmisti runkosarjan voiton.

FC Rosengård varmisti mestaruuden kaksi kierrosta ennen loppua voitettuaan vieraskentällä tiukan taistelun jälkeen Piteån 3-2 (2-1). Samaan aikaan Häcken jäi AIK:n kanssa maalittomaan tasapeliin, ja näin joukkueiden välinen ero kasvoi seitsemään pisteeseen, kun kaksi kierrosta on sarjaa jäljellä. Öling pelasi koko pelin Piteåta vastaan. Aiemmin Öling on juhlinut urallaan myös Suomen ja Tanskan mestaruuksia.

AIK:n riveissä AIK:n Milla-Maj Majasaari nollasi Häckenin ja kentällä nähtiin myös Emma Santamäki, Jenny Danielsson sekä Kaisa Collin. Collin tuli 81. minuutilla vaihtoon ja muut suomalaiset kirjauttivat täyden pelin.

Damallsvenskanissa saatiin myös ikäviä uutisia, kun Växjön putoaminen varmistui. Växjö hävisi Linköpingille 0-5 (0-4) eikä se voi hilata itseään enää kuiville. Växjön paidassa nähtiin Emmi Alanen, Adelina Engman ja Juliette Kemppi, joka tuli vaihtoon 55. minuutin kohdalla. Linköpingin Olga Ahtinen sai vastuuta reilun tunnin.

Eveliina Summanen ja Jutta Rantala onnistuivat maalinteossa, kun Kristianstad tarrasi tiukasti pronssiin kiinni voittamalla Djurgårdenin 4-1 (2-0). Summanen pelasi koko pelin ja Rantala tuli kentälle 62. minuutilla.

Amanda Rantanen nousi Örebron sankariksi tekemällä 2-1 (1-1)-voittomaalin lisäajalla Eskilstuna Unitedia vastaan. Rantanen tuli kentälle 77. minuutilla, Heidi Kollanen tuli samalla minuutilla vaihtoon ja Elli Pikkujämsä pelasi koko pelin.

Julia Tunturi pääsi Vittsjön kanssa juhlimaan 3-1 (2-0)-voittoa Hammarbystä. Tunturi juoksi kentälle 68. minuutilla ja Hammarbyn riveissä Anna Tamminen sekä Eva Nyström uurastivat koko ottelun.

Elitettanissa nousunsa varmistanut Umeå IK voitti Jitexin 2-0 (2-0). Vilma Koivisto nähtiin kentällä koko 90-minuuttisen ajan ja minuuttia vaille koko pelin kirjauttanut Henna Honkanen teki yhden maalin.

Mestarien liigassa Juventus kohtasi viime kauden finalistijoukkue Chelsean peräti 16 871 katsojan edessä. Se on samalla Mestarien liigan suurin yleisömäärä ennen puolivälieriä. Juventus kuitenkin hävisi kotikentällään 1-2 (1-1) Tuija Hyyrysen seuratessa ottelua penkiltä käsin.

Italian liigassa Juventus vietti väliviikkoa, mutta Anna Auvisen Sampdoria otti toisen peräkkäisen voittonsa kaataessaan Pomiglianon 1-0 (0-0). Auvinen tilkitsi Sampdorian takalinjoja koko ottelun.

Italian cupin lohkovaihe saatiin käyntiin ja Nora Heroumin Lazio pelasi 1-1-tasapelin Bresciaa vastaan Heroumin saadessa vastuuta koko pelin.

USA:n NWSL:ssä Natalia Kuikka oli kahdesti tositoimissa viime viikon aikana. Ensin Portland Thorns pelasi kärkiottelussa 1-1 (1-0)-tasapelin OL Reigniä vastaan Kuikan pelatessa koko ottelun. Neljän voitottoman ottelun jälkeen Thorns pääsi takaisin voittojen tielle maanantaiyönä 1-0 (1-0)-voitolla Houston Dashista. Samalla Thorns varmisti runkosarjan voiton sekä pääsyn suoraan pudotuspelien välieriin.

Espanjan liigassa Iina Salmi oli Valencian sankari tekemällä ottelun ainoan maalin Valencian ottaessa kauden avausvoittonsa, kun Rayo Vallecano kaatui numeroin 1-0 (1-0). Salmi pelasi 69 minuuttia.

Sanni Franssin Real Sociedad sen sijaan koki kauden avaustappionsa hävitessään Levantelle 0-1 (0-0). Franssi taisteli koko pelin.

Englannissa pelattiin liigacupin otteluita ja sekä Emma Koiviston Brighton & Hove Albion että Tinja-Riikka Korpelan Tottenham etenivät jatkoon.

Koivisto pelasi koko pelin 1-0 (1-0)-voitossa Birminghamia vastaan ja Korpela palasi Tottenhamin tolppien väliin pitäen maalinsa puhtaana Tottenhamin voitettua Charltonin 1-0 (0-0).

Linda Nyman pelasi ensimmäisen puoliajan, kun AGF hävisi Tanskan liigassa FC Thy-ThistedQ:lle 2-3 (1-2).

Seuraavaksi pelaajat liittyvät maajoukkueen mukaan. Helmarit jatkaa MM-karsintojaan kohtaamalla torstaina 21.10. Georgian vieraskentällä. Karsinnat jatkuvat sen jälkeen tiistaina 26.10., kun Irlanti saapuu Olympiastadionille.