Öling ja Rantanen maalinteossa - Myllyoja siirtyy Espanjaan

Ria Ölingin vahva maalivire Ruotsissa sai jatkoa viime viikolla ja Amanda Rantanen avasi maalitilinsä. Italiassa kausi saatiin käyntiin ja mukaan mahtui myös sopimusuutisia.

Italiassa saatiin kausi käyntiin heti suomalaiskohtaamisella, kun Nora Heroumin Lazio sai kotikentälleen Anna Auvisen Sampdorian. Molemmat urakoivat koko ottelun ja Sampdoria nappasi 2-1-voiton.

Tuija Hyyrysen Juventus aloitti mestaruuden puolustamisen komealla 3-0 (1-0)-voitolla Pomiglianosta. Hyyrynen seurasi ottelua penkiltä.

USA:n NWSL:ssa Natalia Kuikan Portland Thorns oli viikolla kahdesti tositoimissa. Thorns voitti viikon ensimmäisessä ottelussa Gotham FC:n 2-1 (2-0). Kuikka oli ottelussa penkillä.

Viikonloppuna Thornsin kahdeksan ottelun tappiottomien otteluiden putki katkesi OL Reignin vieraana 1-2 (1-2)-tappiolla. Kuikka palasi kokoonpanoon ja pelaten koko ottelun. Hänet valittiin myös Thornsin parhaaksi pelaajaksi.

Ruotsissa Ria Öling nosti kauden maalimääränsä viiteen ja teki kolmannen maalinsa kahdessa ottelussa, kun Rosengård voitti Vittsjön selvästi 4-0 (2-0). Öling pelasi ottelussa 71 minuuttia. Vittsjön Julia Tunturi tuli kaksi minuuttia aiemmin vaihtoon.

Rosengård jatkaa edelleen tappioitta sarjan kärjessä. Vittsjö on seitsemäntenä.

Kesällä Örebron riveihin siirtynyt Amanda Rantanen avasi maalitilinsä Damallsvenskanissa toisessa ottelussaan, kun Örebro voitti Linköpingin 2-1 (0-0). Rantanen pelasi 65 minuuttia, Elli Pikkujämsä kirjautti täydet minuutit ja Heidi Kollanen tuli vaihtoon 77. minuutilla. Linköpingin riveissä Anna Koivunen torjui maalilla. Örebro on sarjassa yhdeksäs ja Linköping kolme pykälää korkeammalla.

Jutta Rantalan Kristianstad ei pystynyt pistämään kampoihin Häckenille, vaan hävisi 1-3. Rantala sai vastuuta 63. minuutin verran. Kristianstad on sarjassa viidentenä.

Häcken voitti viikolla myös Anna Tammisen ja Eva Nyströmin edustaman Hammarbyn selvästi 5-1 (3-1). Suomalaiset pelasivat täydet minuutit. Tappiosta huolimatta Hammarby jatkaa sarjassa neljäntenä.

Emmi Alasen, Adelina Engmanin ja Juliette Kempin koko peli ei riittänyt tuomaan Växjölle kauden avausvoittoa, kun Djurgården oli vahvempi niukasti 1-0 (1-0). Växjö jatkaa sarjajumbona.

Maanantaina tuli myös sopimusuutisia, kun maalivahti Paula Myllyoja on tehnyt Espanjan Segunda Divisionissa pelaavan Espanyolin kanssa. Myllyoja vietti kaksi edelliskautta Italian Serie A:ssa Pink Barin joukkueessa.