Takaisin
2.9.2021 klo 13.00

Niklas Pyyhtiä siirtyy Bolognaan – ”Se tuntui oikealta paikalta minulle”

Jaa:

Ⓒ Carl Sandin / BILDBYRÅN

Pyyhtiä on jo toinen lyhyen ajan sisällä Italiaan siirtynyt Pikkuhuuhkaja. Eetu Mömmön ajatuksia Lecce-siirron jälkeen voit lukea täältä

FC Honka tiedotti tänään, että keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä siirtyy Serie A -seura Bologna FC:hen. Pyyhtiä kävi terveystarkastuksessa sekä allekirjoittamassa pelaajasopimuksen viime viikonloppuna ja saapui Pikkuhuuhkajien maajoukkueleirille suoraan Italiasta.

– Tällä hetkellä minulla on helpottunut olo, kun saimme kaiken hoidettua. Olen odottanut jo jonkin aikaa, milloin saan mahdollisuuden lähteä ulkomaille – tuli hyvät fiilikset, kun työni tuotti tulosta, syyskuussa 18 vuotta täyttävä Pyyhtiä sanoo.

– Bologna otti minuun yhteyttä elokuun alussa, ja sain seurasta hyvän vaikutelman keskusteluidemme perusteella. Se tuntui oikealta paikalta minulle. Organisaatiossa on kaikki kunnossa, ja treenikeskus on todella hieno. Tulen varmasti viihtymään.

”I Rossoblùn” riveissä oli jo entuudestaan suomalaisväriä, sillä Lassi Lappalainen sekä Kasper Paananen ovat edustaneet seuraa kesästä 2019 lähtien – Lappalainen on tosin viettänyt koko Bologna-aikansa lainalla CF Montréalissa. Pyyhtiän kohdalla laina ei ole ainakaan välittömästi ajankohtainen.

– Aloitan todennäköisesti Bolognan Primavera-joukkueessa, mutta mikäli pärjään hyvin, saan sauman nousta edustusjoukkueen mukaan. Uskon, että tämä voi tapahtua aika nopeastikin. Se on vain itsestäni kiinni.

Pyyhtiä osoitti jo alkukaudella sopeutuvansa uusiin paikkoihin. Tammikuussa TuNL:n ja TPS:n kasvatti siirtyi lainasopimuksella Tepsistä Honkaan, ja huhtikuussa Honka lunasti keskikenttämiehen pelaajaoikeudet optiolla. Pyyhtiä ehti pelata espoolaisseurassa 17 liigaottelua ja viisi cupin ottelua, joissa hän kummassakin viimeisteli kaksi osumaa. Lisäksi vastuuta tuli neljässä Konferenssiliigan karsintaottelussa.

– Minulle jäi tosi hyvät fiilikset tästä kaudesta. Kautemme alkoi heikosti, mutta saimme loppua kohden parannettua tuloksiamme ja peliämme. Olisi ollut kiva jäädä Honkaan, mutta halusin käyttää tämän mahdollisuuden, Pyyhtiä toteaa.

– Oma pelini meni mielestäni koko ajan eteenpäin, ja kehityin tämän kauden aikana. Teki tosi hyvää itselleni, että sain paljon vastuuta Veikkausliigassa.

Voitto tähtäimessä

Pyyhtiä muuttaa Bolognaan pian Pikkuhuuhkajien leirin jälkeen. Joukkue matkusti Helsingistä Pärnuun eilen keskiviikkona, ja kohtaa EM-karsinta-avauksessaan Viron perjantaina kello 19:00. Leiri päättyy Oulussa ensi viikon tiistaina kello 18:00 pelattavaan Kroatia-otteluun. Kumpikin otteluista näkyy suorana Yle Areenasta.

Mukana on paljon samoja pelaajia kuin kesäkuun leirillä, jolloin Pyyhtiä teki U21-debyyttinsä, mutta ryhmään on liittynyt monia uusia kasvoja. Keskikentän kilpailutilanne on todella mielenkiintoinen, kun avauskokoonpanon paikoista kamppailee monta viime kuukausina vahvasti esiintynyttä pelaajaa.

– Meillä on kovaa kilpailua, ja treeneissä pitää tehdä paljon töitä. Jos pääsen kentälle, teen siellä parhaani.

Perjantain vastus Viro avasi EM-karsinnat jo kesäkuussa, jolloin se kärsi 2–0-vierastappion Itävallalle. Pikkuhuuhkajat on tutustunut vastustajaan maanantaina alkaneen leirin aikana, ja videoklipit Itävalta-ottelusta ovat tulleet Juha Malisen suojateille tutuiksi.

– Vastassa on varmasti hyvä joukkue, mutta uskon, että Viro sopii avausvastustajaksemme. Jos pelaamme hyvän pelin ja haemme kolme pistettä, saamme paljon itseluottamusta. Se olisi hyvä alku karsinnoille, ja siitä olisi kiva jatkaa seuraavaan otteluun, Pyyhtiä päättää. 

Viron ja Kroatian lisäksi Suomen lohkossa pelaavat Norja, Itävalta sekä Azerbaidzhan. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsee suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.