Neljän maan futsalturnaus Jyväskylässä päätökseen

Jyväskylän neljän maan turnauksen viimeisen pelipäivän sunnuntain otteluissa voittoihin Venäjä Tanskasta lukemin 14–5 (7–2) ja Tšekki Suomesta lukemin 4–1 (2-0).

Suomen otteet olivat hyviä heti ottelun alusta alkaen ja oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Tšekkiläisillä vastaavasti saattoi hieman jalka painaa lauantaisen erittäin kovatempoisen Venäjä ottelun vuoksi. Hyvästä Suomen alusta huolimatta ottelun ensimmäinen ja toinen maali merkattiin tulostaululle jälleen vastustajan sarakkeeseen. Kaiken lisäksi molemmissa maaleissa pallo kimposi Suomen pelaajista todella harmittavasti omaan maaliin. Jälleen turnauksessa jo niin totutulla kaavalla Suomi joutui takaa-ajajan rooliin. Lukuisista Suomen hyvistä maalintekopaikoista läpiajoineen ei ensimmäisellä jaksolla onnistuttu kertaakaan maalin teossa. Näin tauolle mentiin Tšekin 2-0 johdossa.

Toisen jakson Suomi aloitti siitä mihin ensimmäinen päättyi. Maalintekopaikkoja luotiin aivan riittävästi jopa ottelun voittamistakin ajatellen, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi terävää. Kuitenkin ajassa 35 minuuttia Mikko Kytölän maalilla Suomi nostatti kotiyleisön toiveita. Suomi yritti ylivoimaakin pyörittämällä tasoitusta, mutta tasoitusmaalin sijaan kolisi omassa päässä ja Jukka Kytölän toisella varoituksella tullut ulosajo heikensi vielä ratkaisevasti loppukiriä. Suomelta ottelu oli pelillisesti todella hyvä huippumaa Tšekkiä vastaan, mutta viimeistelyn heikko taso käänsi tiukan ottelun vieraille.

Haastattelussa Suomen kapteeni Panu Autio oli todella harmissaan lopputuloksesta, mutta oli kuitenkin erittäin tyytyväinen peli-ilmeeseen.
- Paljon enemmänkin oli otettavissa. Oli tosi hieno taistelu meiltä, pelattiin ajoittain tosi hienoa peliä. Autio kommentoi tuoreeltaan ottelua.
- Oli todella mageeta pelata kotiyleisön edessä. Tämä on harvinaista herkkua, mutta tulos antaa odottaa vielä karsintamatseihin, Autio lupasi.

Kovatasoisessa turnauksessa Venäjä otti täysin ansaitusti mestaruuspokaalin mukaansa, mutta Tšekin erinomainen joukkue haastoi mestarit turnauksessa todella vahvasti. Hyvästä taistelusta huolimatta tšekit jäivät kuitenkin maalierolla toiselle sijalle. Suomen oli tyytyminen kolmanteen sijaan, mikä olikin hyvin otteita vastannut sija. Tanska jäi turnauksessa viimeiseksi voittamatta ainuttakaan ottelua. Loppuyhteenvetona voidaan todeta, että maat sijoittuivat juuri UEFA-rankingin mukaisille sijoille ja Suomella riittää vielä työtä, jos halutaan saavuttaa lisää Euroopan kärkimaita. Turnauksen taso oli erittäin hyvä ja varmasti auttoi Suomen valmennusta kohti seuraavia haasteita, eli Nordic Cupia Tanskassa joulukuun alussa ja päätavoitetta, tammikuulla alkavia MM-karsintoja ajatellen.

Joukkueen päävalmentaja Mico Martic oli ylpeä joukkueestaan.
- Me pelasimme kenties parhaan ottelun koskaan, pois lukien viimeiset pari minuuttia. Olen todella ylpeä pelaajista, mitä he ovat tehneen näinä kolmena päivänä. Seuraavaksi menemme Nordic Cupiin puolustamaan mestaruuttamme ja olemme siellä ennakkosuosikkeja.

Viestinä Palloliitolle moni lähetti kiitokset hienosta turnauksesta ja samalla toivoivat, että tällaisia hyvätasoisia turnauksia järjestettäisiin jatkossakin.

Tšekki - Suomi ottelun maalintekijät
5min    1-0  Tomáš Vnuk (Tšekki)
15min  2-0  Suomi oma maali
35min  2-1  Mikko Kytölä
39min  3-1  Michal Holý (Tšekki)
39min  4-1  Michal Seidler  (Tšekki)

Varoitukset
2min    Michal Holý (Tšekki)
10min  Jukka Kytölä
15min  Radim Záruba (Tšekki)
23min  Libor Gerčák (Tšekki)
29min  Matěj Slováček (Tšekki)
29min  Tomáš Koudelka (Tšekki)
38min  Michael Kovacs (Tšekki)
38min  Jukka Kytölä (toinen varoitus ja ulosajo)