Natalia Kuikka siirtyy USA:han - Kopparbergs/Göteborgs FC lähellä Ruotsin mestaruutta

Helmareiden Natalia Kuikka siirtyy ensi kaudeksi USA:n National Women's Soccer Leaguessa (NWSL) pelaavan Portland Thornsin riveihin. Sitä ennen Kuikka taistelee vielä tiukasti Ruotsin mestaruudesta yhdessä Emma Koiviston kanssa.

Kuikka on tehnyt Thornsin kanssa kahden vuoden sopimuksen ja siirtyy seuraan ensi kaudeksi. Samaan aikaan Ruotsissa kausi lähenee loppuaan ja Kuikan sekä Koiviston Kopparbergs/Göteborg FC on taas askeleen lähempänä mestaruutta, kun KGFC voitti viikonloppuna Växjön vieraskentällä 3-0 (2-0). KGFC johtaa sarjaa neljän pisteen erolla ennen FC Rosengårdia, kun kaksi kierrosta on jäljellä. Kuikka teki ottelussa avausmaalin ja pelasi koko pelin. Koivisto tuli kentälle kymmenen minuuttia ennen loppua. Växjön riveissä Ria Öling pelasi täyden ottelun ja Emmi Alanen otettiin vaihtoon lisäajalla. Vera Varis pelasi joukkueen maalilla kauden ensimmäisen pelinsä.

Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan Kristianstad jatkaa tiukasti kakkospaikan tavoittelua voitettuaan Vittsjön 4-0 (2-0). Molemmat suomalaispelurit tulivat 73. minuutilla vaihtoon.

Vilma Koivisto ratkaisi Piteålle tärkeän voiton taistelussa sarjapaikasta, kun Piteå yllätti Linköpingin vieraskentällä 2-1 (0-0). Koivisto tuli kentälle 70. minuutilla ja teki voittomaalin kolmannella lisäaikaminuutilla. Linköpingin riveissä Olga Ahtinen pelasi 83 minuuttia.

Kaisa Collinin ja Julia Tunturin Eskilstuna otti tärkeän 3-2 (1-0)-voiton Djurgårdenista. Voitolla Eskilstuna repäisi neljän pisteen eron putoamisviivaan. Collin pelasi koko pelin ja Tunturi tuli vaihdosta kentälle pari minuuttia ennen loppua.

Elli Pikkujämsän ja Heidi Kollasen Örebro varmisti sarjapaikkansa voitettuaan Umeå IK:n selvästi 5-1 (3-0). Pikkujämsä pelasi 75 minuuttia ja Kollanen ei käynyt kentällä. Umeån paidassaa Eva Nyström pelasi koko pelin.

Elitettanissa Jenny Danielssonin, Milla-Maj Majasaaren ja Emma Santamäen AIK varmisti maajoukkuetauon aikana nousunsa takaisin Damallsvenskaniin. Viikonloppuna AIK käytännössä sinetöi myös Elitettanin voiton kaataessaan Lidköpingin 2-0 (1-0). Danielsson pelasi 83 minuuttia, kun Majasaari ja Santamäki kirjauttivat täydet minuutit. Lidköpingin joukkueessa Juulia Grönlund tuli kentälle 44. minuutilla.

Tinja-Riikka Korpela joutui pettymään Evertonin kanssa, kun Everton taipui Englannin FA Cupin finaalissa Manchester Citylle jatko-ottelun jälkeen 1-3 (1-1, 0-1). Korpela seurasi peliä penkiltä käsin.

Ranskassa Linda Sällström pääsi juhlimaan Paris FC:n kanssa 3-1 (2-1)-voittoa Reimsistä. Sällström tuli kentälle 66. minuutilla. Adelina Engman pelasi 85. minuuttia, kun Montpellier hävisi kärkiottelussa Lyonille selvästi 0-5 (0-3).

Espanjan liigassa Sanni Franssin 59 minuutin iltapuhde ei riittänyt tuomaan Real Sociedadille voittoa, kun se taipui Madridin vieraana 0-1. Iina Salmi seurasi penkiltä, kun Valencia pelasi 1-1 (0-1)-tasapelin Athletic Bilbaon kanssa.