Natalia Kuikka juhli Champions Cupin voittoa ja valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi

Natalia Kuikka pääsi juhlimaan Portland Thornsin kanssa kansainvälisen Champions Cupin voittoa. Hänet valittiin upeasti myös turnauksen parhaaksi pelaajaksi. Ruotsissa päästiin taas kunnolla tositoimiin olympiatauon jälkeen ja viime viikolla pelattiin myös Mestarien liigan karsintoja.

Champions Cupissa nähtiin USA:n Community Shieldin hallitseva mestari Houston Dash ja Challenge Cupin keväällä voittanut Kuikan Portland Thorns sekä eurooppalaisjoukkueista viime kauden Mestarien liigan voittaja Barcelona sekä toissakauden mestari Lyon.

Välierässä Thorns kohtasi Dashin ja nousi 0-2-tappioasemasta tasoihin Kuikan ja Olivia Moultrien maaleilla. Ottelu venyi rangaistuspotkukilpailuun, jonka Thorns vei nimiinsä 3-1, vaikka Kuikka epäonnistui omassa yrityksessään.

Finaalissa Thorns sai vastaansa Lyonin, joka oli voittanut omassa välierässään Barcelonan 3-2. Thorns voitti ottelun Megan Weaverin muutama minuutti ennen loppua tekemällä maalilla 1-0. Kuikka valittiin samalla hienosti turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Thornsilla on kulkenut hienosti myös USA:n NWSL-liigassa, jota pelattiin harvakseltaan myös olympialaisten aikana. Thorns pelasi kuusi ottelua, joista se voitti neljä ja pelasi kahdesti tasan. Se on nyt seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa ja johtaa sarjaa.

Viikolla pelattiin Mestarien liigan karsintakierroksia ja suomalaisittain Åland Unitedin lisäksi mukana nähtiin myös Helmareiden pelaajia.

Tuija Hyyrysen Juventus eteni vakuuttavasti karsintaturnauksesta jatkoon voittamalla molemmat ottelunsa. Ensimmäisessä ottelussa Juventus murskasi pohjoismakedonialaisen Kamenica Sasan 12-0 (4-0) ja karsintaturnauksen finaalissa kaatui itävaltalainen St. Pölten 4-1 (1-0). Hyyrynen oli toisessa pelissä avauksessa pelaten 72 minuuttia. Juventus kohtaa seuraavalla karsintakierroksella albanialaisen Vllaznian ja otteluparin voittaja etenee lohkovaiheeseen.

Eveliina Summasen ja Jutta Rantalan Kristianstad selvitti tieltään ensin Bröndbyn 1-0 (1-0) Summasen urakoidessa koko pelin ja Rantalan tullessa vaihtoon pari minuuttia ennen täyttä aikaa. Karsintaturnauksen finaalissa Kristianstad hävisi kuitenkin Bordeauxille 1-3 (1-3) eikä edennyt jatkoon. Suomalaiskaksikko kirjautti täydet minuutit.

Damallsvenskan käynnistyi kunnolla viime viikolla olympiatauon jälkeen. Tauon aikana nähtiin myös Helmari-pelaajien siirtoja, kun Kaisa Collin vaihtoi Eskilstuna Unitedin AIK:hon ja Amanda Rantanen siirtyi Örebron riveihin Kansallisesta Liigasta. Adelina Engman palasi myös Ruotsiin tehdessään Växjön kanssa sopimuksen ja hän sai seurakseen Juliette Kempin

AIK ja Kristianstad ottivat varaslähdön jo edellisviikonloppuna pelatessaan 1-1 (1-1)-tasapelin. Collinin debyytti AIK:ssa jäi lyhyeksi, kun hän loukkaantui jo puolen tunnin jälkeen. Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki pelasivat koko pelin, kun Jenny Danielsson tuli kymmenen minuuttia ennen loppua vaihdosta kentälle. Kristianstadin riveissä Eveliina Summanen urakoi koko pelin ja Jutta Rantala tuli 65. minuutilla kentälle. Tasapeli katkaisi samalla AIK:n neljän ottelun tappioputken.

Viime viikonloppuna AIK pääsi pitkästä aikaa voiton makuun voitettuaan paikallispelissä Djurgårdenin 1-0 (0-0). Majasaari vartioi jälleen AIK:n maalia, Santamäelle kertyi 67 minuuttia ja Danielssonille 76 minuuttia.

Engman ja Kemppi olivat heti avauskokoonpanossa pelaten täydet minuutit, kun Växjö pelasi maalittoman tasapelin Vittsjötä vastaan. Emmi Alanen kirjautti niin ikään koko pelin. Vittsjön joukkueessa Julia Tunturi sai vastuuta koko ottelun.

Ria Öling teki kaksi maalia FC Rosengårdin voittaessa Örebron selvästi 6-0 (4-0). Avauskokoonpanossa ollut Öling pelasi 82 minuuttia ja Rosengård jatkaa tappioitta sarjakärjessä. Rantanen nousi heti Örebron avauskokoonpanoon pelaten 71. minuuttia. Elli Pikkujämsä pelasi koko pelin ja Heidi Kollanen juoksi kentälle 69. minuutilla.

Hammarby joutui taipumaan kotikentällään Eskilstuna Unitedille 0-2 (0-2). Anna Tamminen oli tuttuun tapaan Hammarbyn maalilla ja Eva Nyström jätti kentän 24 minuutin jälkeen.

Ranskasta kuului viime viikolla siirtouutisia, kun maalivahti Katriina Talaslahti vaihtaa seuraa. Talaslahti siirtyi Lyonista FC Fleury 91:n joukkueeseen.