Natalia Kuikka ja Emma Koivisto askeleen lähempänä Ruotsin mestaruutta

Natalia Kuikan ja Emma Koiviston edustama Kopparbergs/Göteborg FC on tiukasti kiinni Ruotsin Damallsvenskanin mestaruudessa, kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta. Damallsvenskanissa muutenkin loppuratkaisut lähestyvät.

Damallsvenskania on pelaamatta vielä kolme kierrosta ja KGFC pitää sarjassa neljän pisteen johtoa ennen FC Rosengårdia. Viikonloppuna KGFC tasasi pisteet Örebron kanssa 1-1 (1-0)-numeroin. Kuikka pelasi koko pelin ja Koivisto tuli vaihtoon 58. minuutilla. Örebron riveissä Elli Pikkujämsä pelasi täydet minuutit. Samaan aikaan sarjassa toisena oleva FC Rosengård pelasi niin ikään tasapelin ja joukkueiden välinen ero on neljä pistettä, kun sarjaa on kolme kierrosta jäljellä.

Tiukasti sarjapaikastaan taisteleva Emmi Alasen ja Ria Ölingin Växjö otti tärkeän 2-0 (1-0)-voiton sarjajumbo Uppsalasta. Voitolla Växjö nosti itsensä kuiville ja on nyt kaksi pistettä putoamisrajasta. Molemmat suomalaiset saivat vastuuta koko pelin ajan.

Kaisa Collinin ja Julia Tunturin Eskilstuna United sen sijaan koki kirvelevän 0-1 (0-1)-tappion Piteån vieraana. Eskilstunalla on nyt piste putoamisrajaan. Collin tuli tauolla vaihtoon ja Tunturi ei ollut kokoonpanossa.

Olga Ahtisen Linköping otti selvän 3-0 (1-0)-voiton Djurgårdenista ja jatkaa taisteluaan pronssimitalista. Ahtinen pelasi ottelussa 78. minuuttia.

Elitettanissa AIK:n nousu on enää sinettiä vaille selvä, kun se voitti sarjakolmosen Morönin 1-0 (1-0). Jenny Danielsson pelasi koko pelin kuten myös Milla-Maj Majasaari ja Emma Santamäki. Elitettanista kaksi parasta joukkuetta nousee ja AIK:lla on nyt 11 pisteen ero Moröniin, kun sarjaa on neljä kierrosta jäljellä.

Italian Seria A:ssa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Paula Myllyojan Pink Bari sai vieraakseen Tuija Hyyrysen Juventuksen. Juventus jatkoi voittokulkuaan 4-0 (3-0)-voitolla. Hyyrynen syötti Juventuksen toisen maalin. Molemmat suomalaiset pelasivat koko ottelun.

Serie A:ssa pelattiin myös Milanon derby, jossa AC Milan oli vahvempi voittaen Anna Auvisen Interin 4-1 (3-1). Auvinen otettiin vaihtoon 81. minuutilla.

Englannissa suomalaiskohtaamista ei pelikentällä nähty, sillä Tinja-Riikka Korpela ja Nora Heroum seurasivat vaihtopenkiltä käsin Evertonin ja Brighton & Hove Albionin ottelua. Ottelu päättyi 2-2 (1-1)-tasalukemiin. Samalla Everton koki kauden ensimmäiset pistemenetyksensä.

Sarjaporrasta alempana Juliette Kemppi pelasi koko ottelun, mutta London City Lionesses taipui Blackburn Roversin vieraana 0-1.

Ranskan liigassa Linda Sällström juoksi kentälle 69. minuutilla Paris FC:n tasatessa pisteet Fleury 91:n kanssa 1-1 (1-1)-numeroin.

Adelina Engmanin Montpellier voitti Stade de Reimsin 1-0 (1-0), mutta Engman puuttui Montpellierin kokoonpanosta.

Espanjan liigassa Sanni Franssi pelasi koko pelin, kun Real Sociedad nousi kotonaan 3-2 (1-2)-voittoon Levantesta.

Iina Salmen Valencia sen sijaan hävisi Teneriffan vieraana 1-2 (1-2). Salmi oli avauskokoonpanossa, mutta tuli vaihtoon tauolla.