Takaisin
21.9.2020 klo 20.09

”Näitä tarvitaan lisää” – U23-naisilla tiivis leiri

Jaa:

Ⓒ SPL / Piia Karonen

U23-naisten maajoukkue leireili loppuviikolla Eerikkilässä ja kohtasi leirin päätteeksi TiPS:n Kansallisen Liigan joukkueen.

TiPS:n päävalmentaja Pauliina Miettinen toimi mukana maajoukkueen valmennusryhmässä leirillä ja muutamassa päivässä kirkastui selkeästi vastaavien tapahtumien tarpeellisuus myös jatkossa.

- Tämä oli erittäin hyödyllinen leiri. Kuilu U19-tyttöjen maajoukkueesta A-maajoukkueeseen on niin iso, että tämä ikäluokka tarvitaan tähän väliin ilman muuta, Miettinen totesi.

- On ehdottoman tarpeellista saada tätä toimintaa ylläpidettyä jo sen takia, että saadaan pelaajia pidettyä mukana tyttöjen ikäluokkien jälkeen.

Miettinen näkee, että U23-toiminta antaisi säännöllisesti toteutettuna luontevan tien kohti A-maajoukkuetta ja lisäksi maajoukkue-ehdokkaita olisi koko ajan tarkkailun alla.

- Tällaisilla leireillä on hyvä päästä katsomaan mahdollisimman paljon pelaajia ja siksi näitä olisi hieno olla useammin. Miksei voitaisi puhtaasti U23-joukkueella pelata myös maaotteluita tai turnauksiakin, Miettinen pohtii.

Leiri oli tiivis ja suhteellisen lyhyt, mutta selkeästi tärkeä asia pelaajille.

- Kaikki olivat innoissaan. Osa pelaajista on tietysti ennestään hyviä tuttuja keskenään, mutta mukana oli uudempiakin kasvoja. Tytöt selvästi pitivät leirillä olosta ja siitä, että pääsivät pelaamaan välillä vähän eri pelaajien kanssa.

Jatkuvuus olisikin Miettisen mukaan avainsana. Nyt leirin päätteeksi pelatussa ottelussa näki suhteellisen selvästi, kumpi joukkueista on toiminut pidempään yhdessä, vaikka ottelu 2-2-tasapeliin päättyikin.

- Ei parissa päivässä kovin paljoa ehdi tehdä joukkuepelaamista ajatellen ja totta kai pitää sitäkin miettiä, ettei tule liikaa kuormitusta ja loukkaantumisia. Kyllä ottelussa näki aika selvästi sen, että vastakkain oli joukkue ja yksilöt, Miettinen sanoi.

- Leirikin meni enemmän yksilöiden seuraamiseksi kuin varsinaisesti joukkuepelaamisen kehittämiseen, mutta pelikin oli silti ihan hyvää ja tämä kokonaisuutena palveli varmasti oikein hyvin pelaajia.