Naisten Suomen Cupin superkierros pelattu - liigajoukkueet vahvoja

• Jalkapallosarjat

Naisten kauden 2019-20 Suomen Cupin superkierros saatiin pelattua lauantaina loppuun yhdeksän ottelun voimin. Liigajoukkueet olivat odotetun vahvoja, kun kaikki 10 joukkuetta etenivät talvella pelattavaan lohkovaiheeseen.

Superkierros otti varaslähdön jo tiistaina, kun FC Honka kaatoi PK-35 Vantaan 1-0. Loput pelit olivat ohjelmassa lauantaina.

TPS iski taululle tylyt 17-0 (8-0)-lukemat Vitosessa pelaavaa LoPa/FC Vohveleita vastaan. Jenni Rannus oli turkulaisten tehokkain maalintekijä viidellä osumalla ja häntä komppasi Yasmin Baasousi neljällä osumalla. Hatun sai päähänsä myös Saija Östlund kolmella maalilla. Amanda Aatsinki sekä Tiia Hirvonen onnistuivat kahdesti ja Katja Hakala kertaalleen.

JyPK oli lähes yhtä vakuuttava Nelosessa pelaavan FC Loviisan vieraana napatessaan 12-0 (6-0)-voiton. Joelle Gosselin oli vahvassa maalivireessä viimeistellen viidesti, vaihdosta kentälle tullut Anna Vanhala sai knallin päähänsä kolmella osumalla ja Kia Voutilainen sekä Emmi Manninen osuivat kahdesti.

Naisten Liigassa lievästä tehottomuudesta kärsinyt Åland United pääsi harjoittelemaan maalintekoa Kakkosessa pelaavan FC Espoon kustannuksella voitettuaan 10-0 (7-0). Signy Aarna viimeisteli maaleista neljä, Isabella Mattsson kolme ja Monica Hagström teki kaksi ja Phoenetia Browne yhden.

KuPS haki jatkopaikan voitettuaan Kolmosen joukkue PEPO:n 7-0 (3-0). Natasa Ruuskanen avasi maalihanat ja paluun Kuopioon tehnyt Katarina Naumanen onnistui heti debyytissään. Marina Kiskonen lisäsi johdon kolmeen vielä ennen taukoa. Toisella puoliajalla Jannica Lintunen iski kahdesti ja Kaisa Kotka sekä Elina Kettunen kertaalleen.

Kolmosen Kälviän Tarmosta ei ollut ONS:lle vastusta, sillä oululaiset herkuttelivat 20-0 (10-0)-voiton. Heta Olmala maalasi peräti kuudesti, Marie Levasseur onnistui neljästi ja hattutemppuihin ylsivät myös Summer Mason sekä vaihdosta tullut Jenni Holappa. Muut maalit merkittiin Satu Roustin ja Tiia Mensosen nimiin.

Ilves joutui tiukoille Kakkosen NJS:aa vastaan, mutta kampesi tiensä lohkovaiheeseen 5-3 (1-2)-voitolla. Pipsa Saarilahti avasi tamperelaisten maalihanat, mutta Carly Mauldin ja Jourdan Ziff nostivat nurmijärveläiset taukojohtoon. Jenni Kantanen tasoitti juuri ennen tunnin täyttymistä ja Saarilahti osui taas pari minuuttia myöhemmin. Oona Sevenius nosti NJS:n kuitenkin tasoihin ennen kuin Aino Rasinen teki Ilvekselle vapauttavan voittomaalin kuusi minuuttia ennen loppua ja Kantanen sinetöi voiton lisäajalla.

IK Myran haki paikan lohkovaiheeseen Lapualta voittamalla Kakkosessa pelaavan Virkiän 9-0 (3-0). Marie-Helen Prest ja Fanny Lindholm viimeistelivät kahdesti ja maalien makuun pääsivät myös Rachel Topliss, Tilde Hellund, Moa Wikjeskog, Katie Murray sekä Chelsy Swackhamer.

Kolmosessa pelaava FC KTP piti HJK:n tiukoilla, mutta HJK nappasi ottelusta lopulta 3-1 (2-0)-voiton. Emmaliina Tulkki viimeisteli rankkarista johtomaalin puolen tunnin kohdalla ja muutamaa minuuttia myöhemmin Hanna Ruohomaa lisäsi johtoa. KTP tuli maalin päähän 74. minuutilla Rosa Rantasen onnistumisella, mutta Ruohomaa kuittasi maalin nopeasti sinetöiden HJK:n voiton.

TiPS joutui tekemään täyden päivätyön kukistaessaan FC Hongan TBSM -joukkueen 3-0 (1-0). Roosa Ariyo teki tikkurilalaisten avausmaalin 20. minuutilla, mutta ratkaisuosumia jouduttiin odottamaan pitkälle toiselle puoliajalle, kun vaihtopelaaja Nora Lehto onnistui 77. ja 81. minuutilla heiluttamaan verkkoa.

Superkierroksen voittajajoukkueet jatkavat suoraan lohkovaiheeseen. Hävinneet joukkueet jatkavat toiselle kierrokselle pois lukien viisi joukkuetta, jotka saavat lepovuoron. Kolmas kierros jatkuu taas kahdeksan joukkueen voimin. Edelleen 4. kierrokselle jatkaa neljä joukkuetta ja kierroksen kahden ottelun voittajat pääsevät lohkovaiheeseen yhdessä kymmenen jo superkierroksella tiensä lohkovaiheeseen selvittäneen joukkueen kanssa.