Naisten Suomen Cupin lohkovaihe päätökseen

Naisten Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisellä ottelukierroksella voittoja juhlivat FC Honka, KuPS ja HJK.

FC Honka nappasi jatkopaikan TiPS:n kustannuksella

FC Hongalla ja TiPS:lla oli lauantaina ottelussa paljon pelissä, sillä joukkueet kamppailivat tiukasti lohkon viimeisestä jatkopaikasta. Avausjakso oli todella tasaista vääntöä, mutta maalinteossa onnistui ainoastaan Tikkurilan Palloseura. TiPS karkasi johtoon jo neljän minuutin kohdalla. Maalin viimeisteli keskikenttäpelaaja Anna Nurmi

Toinen puoliaika oli FC Hongan. Tasoitusosuma syntyi ajassa 56’ Wilma Spetsin toimesta, mutta nämä lukemat eivät säilyneet taululla minuuttia kauempaa. Tikkurilalaiset kuittasivat tasoituksen hyvin nopeasti. Maali kirjattiin Roosa Ariyolle. Espoolaiset olivat kuitenkin lopussa vahvempia. Ensin Wilma Spets viimeisteli päivän toisen osumansa ja toi FC Hongan tasoihin. Ottelun viimeisen vartin aikana Aino Vuorinen ratkaisi ottelun keltamustille. Vuorinen viimeisteli reilun viiden minuutin sisään kaksi osumaa ja vei espoolaiset 4-2 johtoon. Vuorisen tehot jäivät ottelun viimeisiksi, ja Honka pääsi juhlimaan ottelun voittoa ja jatkopaikkaa Suomen Cupissa.

FC Honka nousi voiton myötä tasapisteisiin PK-35 Vantaan kanssa, mutta yhden maalin paremmalla maalierolla Punamustat pokkasivat lohkovoiton. FC Honka saa siis seuraavassa ottelussa vastaansa jonkun muiden lohkojen lohkovoittajista.

KuPS murskavoittoon Jyväskylässä

KuPS avasi kilpailukautensa rytinällä voittamalla JyPK:n peräti 0-12. Suuria haasteita kentän ulkopuolella pelaajatilanteesta ja koronasta johtuen kokenut JyPK oli koko ottelun ajan vastaanottava osapuoli, ja joukkueiden välinen tasoero vaikutti kentällä melko suurelta. Maalihanat avasi seitsemän pelatun minuutin jälkeen ”Pieksämäen pommittaja” eli Aino Kröger. Seuraavaksi maalinteossa onnistui puolustaja Maja Göthberg. Pelikello oli edennyt vasta viisitoista minuuttia, kun Kröger viimeisteli jo päivän toisen osumansa. Lavdije Begolli ja Neea Berg onnistuivat maalinteossa vielä ennen puoliaikavihellystä. Tauolle mentiin siis jo varsin karuissa 0-5 lukemissa.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata muutama minuutti, kun Kröger viimeisteli hattutemppunsa. Tämän jälkeen maalit mättivät Gentjana Rochi, Heidi Leppämäki ja Gabriella Cuevas. Cuevasin maalia seurasi ottelun pisin maaliton putki, kun JyPK:n maali säilyi tyhjänä lähes viisitoista minuuttia. Viimeisen kympin aikana Rochi ja Begolli viimeistelivät vielä päivän toiset osumansa. Lisäajalla Anni-Maija Kauppila iski vielä numeroiksi brutaalit 0-12. KuPS nappasi näin ollen selvästi kakkoslohkon lohkovoiton.

HJK voitti PK-35:n

Hieman vajaamiehisenä päivän ottelussa esiintynyt HJK voitti PK-35:n lukemin 0-2 ja nousi näin lohkovoittoon. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen, eikä kumpikaan joukkue onnistunut maalinteossa. Toisella puoliajalla HJK:n tehopelaajana Suomen Cupissa kunnostautunut Ria Karjalainen osui kahdesti. Karjalaisen ensimmäinen osuma syntyi heti ensimmäisen puoliajan alkuun ja toinen ajassa 74’. HJK:n päävalmentaja Jonne Kunnas kuvaili ottelua HJK:n verkkosivuilla.

– Ottelun alussa meillä oli hankaluuksia omassa pallollisessa pelaamisessa. Hiukan hätäilimme valinnoissa ja ratkaisuissa. Toki PK onnistui alussa prässin suhteen. Tämän jälkeen ottelu oli kokonaisuutena hallussa ja meidän olisi pitänyt pystyä viimeistelemään paikoistamme vieläkin useammin, Kunnas kertoo.

Voitollaan HJK varmisti lohkovoiton Suomen Cupissa. HJK:n maalieroksi karsinnoissa jäi hulppea 18-0. HFA Märskystä Klubipaitaan täksi kaudeksi siirtynyt Karjalainen viimeisteli helsinkiläisten 18 osumasta peräti kymmenen. On mielenkiintoista nähdä, millaista jatkoa nuoren hyökkääjän maalivire neljännesvälierissä saa.

Naisten Suomen Cupin puolivälierä- ja välieräottelut arvotaan maanantaina 8. maaliskuuta kello 10.00. Arvonta järjestetään etänä teamsissa ja arvonnan suorittaa Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.