Naisten Suomen Cup: PK-35 Vantaa ja HJK varmistivat puolivälieräpaikkansa

• Jalkapallosarjat

Naisten Suomen Cupissa pelattiin kymmenen ottelun viikonloppu. Ensimmäisinä lohkovoittonsa ja paikkansa pudotuspeleissä varmistivat PK-35 Vantaa ja HJK, jotka jatkavat puolivälieriin puhtaalla pelillä.

A-lohkossa pelattiin lauantaina ottelu ONS-JyPK, jossa Kansalliseen Liigaan noussut kotijoukkue kaatoi täksi kaudeksi Ykköseen pudonneet jyväskyläläiset maalein 3–2. JyPK:n Henni Rinkisen ja Kia Voutilaisen sekä ONS:n Sara Sievistön ja Annika Kankaan maalien jälkeen ratkaisu syntyi toisen puoliajan lisäajalla, kun Tilde Hellund käänsi pelin oululaisten eduksi. Lohkon toinen kamppailu käytiin sunnuntaina, jolloin lohkovaiheen ensimmäisen ottelunsa pelaamaan päässyt RoPS väänsi 1–1-tasapelin vieraissa FC OTP:n kanssa. RoPSin johtomaalin iski Iines Ollitervo, ja tasoitusmaalista vastasi Emma Tervonen. Lohkoa johtaa kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut ONS.

B-lohkon ainoassa ottelussa KuPS Akatemia ja PKKU päätyivät 1–1-tasapeliin. Ottelun avausmaalin teki vieraiden Tessa Rinkinen ja tasoituksesta vastasi 89. minuutilla Jannica Lintunen. Lohkovaiheen avausottelunsa voittaneet mutta viikonloppuna lepovuorossa olleet KuPS ja NJS pitävät hallussaan lohkon kahta ensimmäistä sijaa.

C-lohkossa FC Honka kaatoi lauantaina Kansallisen Liigan joukkueiden kohtaamisessa Ilveksen puhtaasti 0–3.  Maaleista vastasivat Saana Hartikainen, Aino Nurmi ja Matilda Kuusniemi Fishwick. Sunnuntaina Ilves/2 kaatoi TPS/T18:n Aada Koiviston ja Jenni Järventauksen maaleilla 0–2. Ilveksen edustusjoukkue johtaa vielä lohkoa tasapisteissä FC Hongan kanssa, mutta espoolaisilla on pelaamatta ottelu TPS/T18:aa vastaan, kun taas tamperelaisille lauantain ottelu oli lohkovaiheen viimeinen.

D-lohkossa kaksi ensimmäistä peliään voittanut PK-35 Vantaa varmisti lauantaina lohkovoittonsa ja paikkansa puolivälieriin kaatamalla VJS:n Myyrmäen derbyssä 0–5. Osumat kirjattiin Netta Kosolle, Roosa Toivaselle, Wilma Forsblomille, Ella Koivulle ja Sanna Saariselle. Sunnuntaina lohkon viimeisessä ottelussa Åland United oli HJK/T18:aa vahvempi maalein 8–1. Maalinteossa onnistuivat kahdesti osunut Riikka Lilja, Sanni Ojanen, neljä osumaa iskenyt Monica Hagström ja Katherine Loferski. HJK/T18:n osumasta vastasi Milja Kiviranta. Ahvenanmaalaiset sijoittuivat lohkossa toiseksi.

E-lohkossa pelattiin vain yksi ottelu, jossa kohtasivat Kansallisen Liigan seurat HPS ja PK-35. HPS:n Oona Jääskeläinen teki lauantain ottelussa avausmaalin, mutta Emilia Kupsasen, Olivia Kåhren, Marie Mäkisen ja Minea Lassaksen osumat nostivat PK-35:n 1–4-voittoon ja lohkokärkeen.

F-lohkon lauantain ottelussa TPS johti HJK:ta vastaan kahdesti Nelly Lehtilän maaleilla, mutta Ria Karjalaisen viimeistelemä hattutemppu nosti helsinkiläiset voittoon. Klubin lohkovaiheen avausottelussakin kolmesti osuneen Karjalaisen ensimmäinen maali syntyi 75. minuutilla, toinen 82. minuutilla ja kolmas 86. minuutilla. Helsinkiläisten avausmaalin teki Leonie Pankratz. HJK varmisti samalla lohkovoittonsa ja paikkansa puolivälieriin. Lohkon toisessa ottelussa Kakkosessa pelaava EPS kaatoi Ykkösen Pallo-Iirot 3–0 Lotta Kalskeen kahdella ja Minea Grönbergin yhdellä osumalla.

Naisten Suomen Cup jatkuu ensi viikolla, ja lohkovaiheen ottelut tulee olla pelattuna sunnuntaihin 27.2. mennessä. Kahden seuraavan viikon ohjelmassa on jäljellä kahdeksan ottelua, joissa ratkeavat loput pudotuspeleihin etenevät joukkueet. Puolivälieriin jatkaa kuusi lohkovoittajaa sekä kaksi parasta toiseksi sijoittunutta joukkuetta.

Lue lisää: Naisten Suomen Cupin alkulohkovaiheen ottelut tulee pelata 27.2. mennessä

Naisten Suomen Cup lohkotilanteet >>

Tämän viikon Suomen Cup -ottelut
La 12.2. klo 11.00 ONS – JyPK 3-2 (Lohko A) | Raportti: ONS
La 12.2. klo 12.30 Ilves – FC Honka 0-3 (Lohko C) | Raportti: FC Honka
La 12.2. klo 16.30 KuPS Akatemia – PKKU 1-1 (Lohko B) | Raportti: KuPS
La 12.2. klo 17.00 TPS – HJK 2-4 (Lohko F) | Raportti: TPS / Raportti: HJK
La 12.2. klo 17.10 HPS – PK-35 1-4 (Lohko E)
La 12.2. klo 17.30 VJS – PK-35 Vantaa 0-5 (Lohko D) | Raportti: PK-35 Vantaa
La 12.2. klo 19.00 EPS – Pallo-Iirot 3-0 (Lohko F) | Raportti: EPS / Raportti: Pallo-Iirot
Su 13.2. klo 11.00 TPS/T18 – Ilves/2 0-2 (Lohko C)
Su 13.2. klo 14.00 FC OTP – RoPS 1-1 (Lohko A) | Raportti: FC OTP
Su 13.2. klo 17.00 Åland United – HJK/T18 8-1 (Lohko D) | Raportti: Åland United