Takaisin
4.2.2021 klo 17.06

Naisten Suomen Cup käynnistyy kolmen ottelun voimin

Jaa:

Naisten Suomen Cup käynnistyy lauantaina 6. helmikuuta kolmen ottelun kierroksella. Heti ensimmäisellä kierroksella TiPS ja PK-35 Vantaa ottavat yhteen kutkuttavassa Vantaan derbyssä. Muissa ottelupareissa vastakkain ovat Åland United ja TPS sekä HJK ja FC KTP.

Kutkuttava Vantaan derby

Naisten Suomen Cupin avauskierroksen helmi on neloslohkon Vantaan derby. Viime vuonna joukkueet kohtasivat Suomen Cupissa vasta välierissä. Tuolloin TiPS oli vahvempi lukemin 2-0. Tikkurilalaisten sankari oli tuolloin kaksi maalia viimeistellyt Nora Lehto. Joukkueet kohtasivat myös Subway Kansallisessa Liigassa kauden aikana kahdesti. Ensimmäisen ottelun TiPS vei nimiinsä 0-2, ja kotonaankin se oli vahvempi lukemin 6-1. 

Tikkurilan Palloseura ei tule tänäkään vuonna olemaan helppo vastustaja. Kansallisen Liigan hopeaa voittaneen joukkueen runko on pysynyt pitkälti samana kuin viime kaudella. Vihreissä nähdään viime kauden tapaan mm. Vuoden keskikenttäpelaajaksi äänestetty Oona Siren, huippupuolustajat Emmi Siren ja Annika Haanpää sekä tähtihyökkääjä Roosa Ariyo. Muutamia vahvistuksia on tullut HFA Märskystä ja NJS:sta. Nimekkäin vahvistus joukkueeseen on vuoden tauon jälkeen jalkapallokentille palaava Tia Hälinen

Vaikka itävantaalaiset ovat viime vuoden tilastojen perusteella derbyn ennakkosuosikkeja, voi punamustiltakin odottaa viime kautta vakuuttavampaa suoriutumista. Lauantaina 30. tammikuuta pelatussa harjoitusottelussa PK-35 Vantaa teki täysin selvää ykkösessä pelaavasta PKKU:sta. Ilveksestä punamustiin väreihin vaihtanut Tuulia Mikkola painoi heti ensiesiintymisessään vantaalaisten riveissä hattutempun ja nuori hyökkääjälupaus Wilma Forsblom viimeisteli kaksi osumaa. Länsivantaalaisten vire vaikuttaa siis varsin lupaavalta, joten tiedossa on varmasti jännittävä paikalliskamppailu.

Ottelua voi seurata Tikkurilan Palloseuran YouTube-kanavalta

HJK kohtaa kakkosen joukkue fc KTP:n

Kolmoslohkossa pelaava FC KTP on vuoden 2021 Suomen Cupin ainoa joukkue, joka ei pelannut menneellä kaudella Kansallista Liigaa. KTP pelasi kaudella 2020 naisten kolmosdivarissa, mutta nousi tulevaksi kaudeksi kakkosdivariin. KTP matkustaa vuoden ensimmäisessä Suomen Cup-ottelussaan HJK:n vieraaksi Tali Halliin.

Joukkueiden kohtaaminen Suomen Cupissa on alkanut jo muodostua perinteeksi. Vuonna 2019 joukkueet kohtasivat Cupin superkierroksella ja viime vuonna kohtaaminen tapahtui lohkovaiheessa. Molemmilla kerroilla HJK oli vahvempi. 

JyPK:n ja KuPS:n kakkoslohko jäi vajaaksi, kun PEPO viime hetkellä vetäytyi pois cupista. Lohkon vaikeudet saivat jatkoa, kun JyPK:n ja KuPS:n välinen ottelu jouduttiin perumaan. Ottelu tuomittiin KuPS:n 0-3 voitoksi. Toinen osaottelu joukkueiden välillä pelataan normaalisti.

TPS matkaa Ahvenanmaalle

Turun Palloseuran ja Åland Unitedin viime kaudet olivat käytännössä toistensa peilikuvat. Åland United oli läpi kauden väkivahva, ja joukkue juhli kauden päättyessä tuplamestaruutta. Suomen Cupin hallitsevan mestarin ensimmäisen ottelukierroksen vierailijoille viime kausi taas oli karvaiden pettymysten täyttämä. TPS ei onnistunut Kansallisessa Liigassa voittamaan kuin kaksi ottelua. Turkulaisjoukkue jäi kauden päättyessä lohduttomasti varman putoajan paikalle. Nyt TPS kerää rivejään, jotta nousu takaisin pääsarjaan onnistuisi mahdollisimman pian. 

Vaikka viime kausi oli joukkueelle haastava, on joukkueessa valtava määrä potentiaalia. Sen se osoitti muun muassa viime elokuussa Åland Unitedin vieraana saarella. TPS taisteli 0-0 tilanteessa aina aikaan 90+4 asti, mutta joutui lopulta taipumaan 1-0 tappioon. Ahvenanmaalaisilla ei ole siis varaa saapua otteluun takki auki. 

Åland Unitedia ja TPS:a yhdistää se, että molemmat menettivät kauden 2020 jälkeen tähtimaalivahtinsa. TPS:n kokenut Siiri Välimaa päätti uransa, kun taas ÅU:n Anna Tamminen siirtyi Ruotsin pääsarjaan. Tammisen lisäksi Åland United menetti muitakin kovan luokan pelaajia, mutta vahvistuksia on kyllä saapunut vähintään samalla tahdilla. Mielenkiintoista on esimerkiksi nähdä, miten FC Hongasta siirtynyt Dana Leskinen on päässyt sisään joukkueeseen, ja millaisia ovat joukkueen lukuisat ulkomailta saapuneet vahvistukset.