Takaisin
1.4.2021 klo 13.30

Naisten Suomen Cup: HJK kohtaa PK-35 Vantaan Myyrmäessä

Jaa:

Naisten Suomen Cupin välierät potkaistaan käyntiin lauantaina 3.4. klo 14.00 kiinnostavalla pääkaupunkiseudun paikallisottelulla, kun HJK matkaa Myyrmäkeen PK-35 Vantaan vieraaksi. 

PK-35 Vantaan ja HJK:n kohtaaminen on kiinnostava paitsi pelillisesti, myös historiallisesti. Kun tarkastellaan naisten Suomen Cupin loppuotteluja vuosien 2010–20 aikana, kaksi joukkuetta nousee esiin huomattavasti muita useammin. PK-35 Vantaa ja HJK ovat hallinneet Suomen Cupissa viime vuosikymmenellä vuoron perään. 10 vuoden ajanjaksoon mahtuu vain kaksi vuotta, jolloin kumpikaan näistä joukkueista ei ole pelannut Cupin finaalissa. Punamustat ovat juhlineet Suomen Cupin voittoa vuosina 2011–13 ja 2016. HJK taas on nostanut mestaruuspokaalia vuosien varrella peräti 17 kertaa, mutta viime vuosikymmenen puolella mestaruuspokaali matkasi Helsinkiin vuosina 2010, 2017 ja 2019. Finaalissa molemmat joukkueet ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana olleet viisi kertaa.

PK-35 Vantaa palasi kaudella 2020 takaisin pääsarjaan Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen, mutta ei pystynyt haastamaan sarjan kärkijoukkueita mitalitaistossa. Nyt tilanne vaikuttaisi olevan toisenlainen. Vantaalaisjoukkue on pelannut Suomen Cupissa sekä talvikauden harjoitusotteluissa vakuuttavasti. Lohkovaiheessa punamustat kaatoivat hallitsevan hopeamitalistin TiPS:n vakuuttavin lukemin 1–4, eikä PK-35 Vantaa taipunut kestomenestyjä FC Hongallekaan, vaan joukkueet tasasivat pisteet 1–1-lukemin. Vantaalaisten päävalmentaja Jari Väisänen on syystäkin ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Väisäsen mukaan erityisesti puolustussuuntaan joukkue on kehittynyt viime kauteen verrattuna isoin harppauksin.

–  Tähän mennessä pelatuissa peleissä olemme pystyneet pelaamaan puolustussuuntaan varmemmin kuin viime kaudella ja pystyneet suojaamaan omaa maaliamme paremmin. Se on tietysti tärkeää joka pelissä ja uskon, että sillä tulee olemaan iso merkitys myös tulevassa ottelussa. Olemme saaneet aiemmissa Suomen Cupin otteluissa onnistumisia joka osa-alueella ja pystyneet toteuttamaan haluttuja asioita. Haluamme tietysti jatkaa samalla tavalla.

Myös HJK jäi viime kaudella mitaleitta niin liigassa kuin Suomen Cupissakin. Kyseessä oli ensimmäinen vuosi sitten kauden 2016, kun Klubipelaajat eivät nousseet liigan palkintosijoille. HJK:ssa pettymykset on kuitenkin nielty nopeasti, ja joukkue on talvikauden aikana noussut jälleen mitalisuosikkien joukkoon. Suomen Cupin lohkovaiheessa sinivalkoiset tekivät FC KTP:stä selvää peräti lukemin 16–0, ja paikallisvastusta PK-35 kaatui myös melko selkein 0–2-lukemin. Puolivälierä Ilvestä vastaan päättyi niin ikään hulppeisiin 5–0-lukemiin. HJK oli kuitenkin harjoitusottelussa hieman hankaluuksissa FC Hongan kanssa. Tämä selittyy osin haastavalla loukkaantumistilanteella. Erityisesti kokeneempien pelaajien keskuudessa on ollut loukkaantumisia.

Klubissa on myös peluutettu harjoitusotteluissa paljon nuoria pelaajia, joista kaikki eivät todennäköisesti tule kuulumaan liigajoukkueen ryhmitykseen tulevalla kaudella. Toisaalta helsinkiläisten nuorista lupauksista osa on jo lunastanut paikkansa pelaavaan kokoonpanoon. Erityisesti Ria Karjalainen ja Veera Hellman ovat olleet tehokkaita. HJK:n uudet tulokkaat on pistetty merkille myös Vantaalla.

– HJK:n joukkue on uudistunut talven aikana. He ovat saaneet mukaan uutta nuorta intoa ja antaneet monelle pelaajalle näyttöpaikkoja. Sekin tietysti viittaa joukkueen uudistamisprosessiin, Jari Väisänen pohdiskelee.