Naisten Suomen Cup: HJK ja Åland United jatkavat välieriin

HJK oli selvästi Ilvestä vahvempi voittaen 5-0. Myös Åland United oli odotetun vahva kotikentällään ja eteni jatkoon 3-0 voiton turvin. Ilveksen ja PK-35:n Cup urakka päättyi puolivälieriin.

HJK selvään voittoon Ilveksestä

HJK:n lähtökohdat puolivälieräotteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä joukkueen molemmat maalivahdit olivat sivussa. HJK:lla ei kuitenkaan puolivälierässä ollut hätää, ja NJS:sta lainalla oleva maalivahti Annika Kulha pelasi Suomen Cupin toisen nollapelinsä HJK:ssa. Helsinkiläiset ottivat ottelun haltuun jo 13. peliminuutilla, kun Veera Hellman onnistui maalinteossa. Avausmaali jäi myös avauspuolikkaan ainoaksi osumaksi.

Toisella puoliajalla HJK oli tehokas. Ottelua oli pelattu reilu tunti, kun Nea Lehtola vei helsinkiläiset kahden maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen Klubi osui tasaisesti noin kymmenen minuutin välein. Päivän tehopelaaja Veera Hellman viimeisteli toisen osumansa ajassa 71’ ja vei HJK:n jo kolmen maalin johtoon. 80 pelatun minuutin jälkeen Hellman teki kentällä tilaa Silja Jaatiselle. Kaksi minuuttia tämän jälkeen Katariina Kosola iski lukemiksi 4-0. Ottelussa pelattiin kolmatta lisäaikaminuuttia, kun vaihdosta sisään tullut Jaatinen naulasi lukemiksi vielä rumat 5-0.

Näin ollen HJK jatkaa Suomen Cupin välieriin puhtaalla pelillä. Ilveksen matka Suomen Cupissa päättyy. HJK saa välierässä vastaansa joko PK-35 Vantaan tai Jyväskylän Pallokerhon.

Åland United odotetun vahva kotonaan

Åland United sai puolivälierissä vieraakseen helsinkiläisen PK-35:n. Hallitseva mestari otti paikkansa ottelun hallitsijana jo alkuminuuteilla. Ottelu ehti vanhentua vain kolme minuuttia, kun ruotsalaishyökkääjä Cassandra Korhonen toimitti pallon punamustien maalilla pelanneen Tanja Kotoaron selän taakse. Tehokkaalla päällä ollut Korhonen toi ahvenanmaalaiset vain kuusi minuuttia ensimmäisen osumansa jälkeen jo 2-0-johtoon. Tämän jälkeen maalihanat sulkeutuivat ensimmäisen puoliajan osalta.

Toista puoliaikaa oli pelattu 20 minuuttia, kun oli Åland Unitedin toisen tehopelaajan, Dana Leskisen vuoro onnistua maalinteossa. Leskinen ja Korhonen ovat molemmat viimeistelleet Suomen Cupissa jo kuusi maalia. Tehopelaajille ei kuitenkaan ollut tarjolla tänään enempää osumia. Korhonen teki ajassa 57’ kentällä tilaa Signy Aarnalle. Leskinen pelasi 90. peliminuutille asti, mutta tällä kertaa taskuun jäi ottelusta vain yksi maali. Åland Unitedin voittolukemiksi kirjattiin siis 3-0.

Åland United jatkaa välieriin, jossa se saa vastaansa joko FC Hongan tai KuPS:n. PK-35 ei jatka Suomen Cupissa puolivälieriä pidemmälle.