Naisten Suomen Cup: Åland United etenee finaaliin PK-35 Vantaan seuraksi

• Jalkapallosarjat

Åland Unitedin ja KuPS:n välinen välieräkohtaaminen oli vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Tiukan kamppailun käänsi lopulta hyväkseen Åland United lukemin 4–3.

KuPS niskan päällä ensimmäisellä puolikkaalla

KuPS tuli välieräotteluun Åland Unitedia vastaan ryminällä, ja jo ensimmäisen kahden minuutin aikana joukkue oli saanut rakennettua kaksi vetopaikkaa. Kotijoukkue heräsi kuitenkin otteluun nopeasti, ja jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen myös ahvenanmaalaisten yhdysvaltalaishyökkääjä Sarah Troccoli pääsi kokeilemaan maalintekoa. Laukaus meni etukulmasta ohi. Pari minuuttia myöhemmin Cassandra Korhonen veikin jo kotijoukkueen 1–0 johtoon. Ruotsalaishyökkääjä sijoitti varmasti pallon yli KuPS:n maalivahdin Emma Immosen

Åland Unitedin alkuminuuttien maali toi otteluun säpinää ja molemmat joukkueet olivat silmin nähden nälkäisiä. Ensimmäisen viidentoista minuutin aikana mentiinkin vauhdikkaasti päästä päähän. Noin vartin kohdalla Korhonen oli jo iskeä kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle, mutta tällä kertaa Immonen sai venytettyä itsensä pallon tielle. Lähes heti perään KuPS sai tilaisuuden, kun irtopallo jäi pomppimaan ahvenanmaalaisten maalin lähistölle. Kukaan KuPS:n pelaajista ei kuitenkaan aivan ehtinyt palloon. Ajassa 20’ KuPS:n Taryn Jakubowski suojasi palloa hienosti kotijoukkueen boksissa ja onnistui aiheuttamaan rangaistuspotkun. KuPS:n kapteenin nauhaa kantava Aino Kröger asteli pilkulle, eikä epäröinyt iskeä tilanteeksi 1–1.

Reilun kolmenkymmenen minuutin jälkeen pallo vietiin jälleen Åland Unitedin pilkulle. Kotijoukkueen puolustus ei pystynyt pitämään kurissa avausosuman viimeistellyttä Krögeriä, ja lopulta Åland Unitedin maalivahti Christina Dineson joutui rikkomaan. Tällä kertaa pallon taakse asettui Gentjana Rochi, joka laittoi pallon varmasti alakulmaan. KuPS painoi ennakkoluulottomasti päälle, ja Åland United tuntui kokoajan olevan askeleen jäljessä kuopiolaisia. Enempää maaleja ei kuitenkaan enää ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Åland United vahva toisella jaksolla

Toiselle puoliajalle kotijoukkue Åland United sai kasattua rivinsä, ja ottelussa edettiinkin vahvasti ahvenanmaalaisten komennossa. Kuopiolaiset pitivät kuitenkin Åland Unitedin poissa vaarallisimmilta tekopaikoilta. KuPS joutui tyytymään vastahyökkäyksiin, joskin keltapaitojen vastahyökkäykset olivat suhteellisen vaarallisia. Vajaan tunnin kohdalla Aino Kröger pääsi laukomaan yhden KuPS:n nopean hyökkäyksen päätteeksi, mutta Pieksämäen Pommittajan kierteinen laukaus meni hieman ohi kotijoukkueen maalista.

Vajaan seitsemänkymmenen minuutin kohdalla Åland United sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Cassandra Korhonen pelasi pallon matalana KuPS:n boksiin, jonka seurauksena syntyi sekava hässäkkäpallo, jonka Signy Aarna lopulta sai painettua maaliin. Tasoitusmaalin jälkeen KuPS sisuuntui, ja seuraavaksi mentiinkin toiseen päähän vauhdilla. Aino Kröger oli hyvin lähellä viedä keltapaidat jälleen johtoon, mutta Sanni Ojanen pelasti pallon maaliviivan tuntumasta. Hetkeä myöhemmin myös KuPS:n Heidi Leppämäki pääsi laukomaan, mutta Dineson ahvenanmaalaisten maalilla kesti.

KuPS:n hetkellisestä rynnistyksestä huolimatta seuraavana osui Åland United. Vajaan kahdeksankymmenen minuutin kohdalla Dana Leskinen lähetti vasemmalta laidalta matkaan keskityksen, johon Immonen sai kätensä väliin. Pallo pomppi kuitenkin Selma Viktorssonille, joka viimeisteli 3–2 osuman. Jälleen maalin jälkeen KuPS löi painetta ÅU:n päätyyn. Kröger pääsikin laukomaan pian maalin jälkeen, mutta Dineson venytti näppinsä väliin. Kuopiolaiset panostivat hyökkäyspelaamiseen, mikä avasi tilaa KuPS:n puolustuslinjan taakse. Tämän näki kokenut toppari Anna Westerlund, joka vapautti pitkällä avauksella Korhosen läpiajoon. Maalinnälkäinen ruotsalaishyökkääjä sijoitti pallon tarkasti maaliin ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla. Tämä ei vielä jäänyt ottelun viimeiseksi maaliksi, vaan KuPS:n Kröger kavensi vielä pilkulta lukemiksi 4–3 pelikellon näyttäessä tasan 90 minuuttia. Keltapaidat painostivat vielä loppuhetket, mutta se ei riittänyt hallitsevan mestarin kaatamiseen.

– Näköjään vaikea paikka meille tämä Ahvenanmaa. Ihan hyvällä peli-ilmeellä olimme liikkeellä, mutta he tekivät enemmän maaleja. Saimme vielä loppuun hyvää painetta, ja uskoimme loppuun asti tasoitukseen, pettynyt Aino Kröger kuvaili ottelua Ruudun haastattelussa heti ottelun jälkeen.