Naisten Mestarien liigan jatkopelit käynnistyivät – Kuikalle taas kunniaa

Mestarien liigassa jatkopelit käynnistyivät 32 jäljellä olevan joukkueen osalta. Suomalaispelaajista mukana ovat edelleen Juventuksen Tuija Hyyrynen, Lyonin Katriina Talaslahti sekä Kopparbergs/Göteborg FC:n Emma Koivisto. Natalia Kuikka sen sijaan valittiin englantilaislehti The Guardianin listauksessa maailman sadan parhaan pelaajan joukkoon.

Juventus ja Lyon arvottiin vastakkain Mestarien liigassa ja Hyyrynen pelasi koko pelin, kun Italian mestari pisti hallitsevalle Mestarien liigan voittajalle tiukasti kampoihin. Lyon haki Torinosta kuitenkin niukan 3-2 (1-2)-voiton ja petasi itselleen hyvät lähtöasetelmat toiseen otteluun. Talaslahti oli Lyonin penkillä.

Koivisto pelasi niin ikään koko pelin, kun KGFC taipui niukasti Manchester Citylle 1-2 (1-1).

Toiset osaottelut pelataan tällä viikolla.

Vaikka Mestarien liigassa tuli tappio, niin Serie A:ssa Juventus jyrää vahvasti jatkettuaan voittokulkuaan 4-1 (3-1)-voitolla AS Romasta. Hyyrynen oli tällä kertaa penkillä. Juventus on voittanut kaikki kymmenen otteluaan.

Paula Myllyojan Bari menetti johtoaseman hävittyään San Marinon vieraana 2-4 (1-1). San Marino teki kaksi viimeistä maaliaan rankkarista. Barin asema sarjassa on vaikea, sillä se on putoajan paikalla kerättyään kolme pistettä ja San Marino kasvatti voitollaan viiden pisteen eron.

Anna Auvinen pelasi koko pelin, kun Inter Milano taipui Florentian vieraana 0-1 (0-1). Inter on sarjassa kuudentena.

Ranskan liigassa Linda Sällströmin Paris FC palasi voittojen tielle parin tappion jälkeen voittamalla Dijonin 3-2 (2-1). Sällström juoksi kentälle 61. minuutilla.

Adelina Engman tuli vartti ennen loppua kentälle, mutta Bordeaux oli vahvempi voittaen Montpellierin 2-0 (1-0).

Montpellier on Ranskan liigassa neljäntenä ja Paris FC kuudentena.

Englannin Superliigassa Nora Heroum oli Brighton & Hove Albionin avauskokoonpanossa 0-1 (0-1)-tappiossa Chelseaa vastaan. Heroum pelasi 66. minuuttia. Brighton on sarjassa yhdeksäntenä.

Evertonissa pelaavan Tinja-Riikka Korpelan ottelu Birmingham Cityä vastaan jouduttiin siirtämään.

Championshipissä Juliette Kemppi kirjautti 72 minuuttia, mutta London City Lionesses hävisi Liverpoolille 0-1. London City Lionesses on Championshipissä kahdeksantena.

Espanjan liigassa Iina Salmen Valencia sai 0-7 (0-5) selkäsaunan Barcelonan käsittelyssä. Salmi pelasi koko pelin.

Sanni Franssi urakoi niin ikään täydet minuutit, kun Real Sociedad pelasi 1-1 (0-0)-tasapelin Sevillan vieraana.

Real Sociedad on sarjassa neljäntenä ja Valencia löytyy sarjataulukosta sijalta 10.

Sopimusuutisia ja hieno huomionosoitus

Viikolla kuului myös suomalaisittain mieluisia sopimusuutisia, kun Ria Öling teki sopimuksen Damallsvenskanissa toiseksi sijoittuneen FC Rosengårdin kanssa. Viime kaudella Öling pelasi Växjössä.

HJK:ssa kaksi edelliskautta torjunut Pikkuhelmareiden Anna Koivunen ottaa ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille, kun hän on tehnyt kolmen vuoden sopimuksen Linköpings FC:n kanssa.

Natalia Kuikan saamat huomionosoitukset saivat jatkoa, kun arvostettu englantilaislehti The Guardian valitsi Kuikan tämän kauden 92. parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa. Valinnan perusteluissa kerrotaan Kuikan muun muassa kirjauttaneen päättyneellä kaudella keskuspuolustajista eniten pallonriistoja, mutta myös maalia kohti suuntautuneita laukauksia koko Euroopassa. Captain's Ballissa Kuikka palkittiin vuoden naispelaajana Suomessa ja aiemmin hänet valittiin myös Damallsvenskanin vuoden puolustajaksi.