Takaisin
13.2.2018 klo 11.57

Naisten A-maajoukkue Cyprus Cupiin julkaistu

Jaa:

Ⓒ Jussi Eskola

Naisten maajoukkue osallistuu helmi-maaliskuun vaihteessa Cyprus Cupiin. Päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt joukkueensa turnaukseen.

Suomi osallistuu turnaukseen A-lohkossa, jonka muut joukkueet ovat Wales, Sveitsi ja Italia. Turnaus päättyy 7. maaliskuuta sijoitusotteluihin.

Loukkaantumisestaan toipunut maalivahti Minna Meriluoto palaa joukkueen vahvuuteen. Hyökkääjä Jenny Danielsson puolestaan on kärsinyt loukkaantumisesta sekä sairastelusta ja jää näin sivuun. Päävalmentaja Anna Signeul vahvistaa joukkuetta vielä yhdellä pelaajalla tämän viikon aikana.

Suomi avasi MM-karsinnat syksyllä voitoilla Israelia ja Serbiaa vastaan, mutta jäi tammikuussa maalittomaan tasapeliin Israelin kanssa. Urakka kohti kesän 2019 Ranskan MM-kisoja jatkuu kotiottelulla Espanjaa vastaan 6. huhtikuuta.

- Odotan turnausta innoissani, saamme pelata neljä todella tärkeää ottelua. Ohjelmassamme on tämän jälkeen kovia karsintaotteluita Espanjaa, Itävaltaa ja Serbiaa vastaan, Signeul kommentoi.

- Turnauksen neljä ottelua tulee tiuhaan tahtiin, joten kaikki pelaajat tulevant saamaan peliaikaa ja mietimme tarkkaan, ettei kukaan rasitu liikaa ja altistu loukkaantumisille. Tiesimme, että Israel-ottelusta tulisi siihen aikaan vuodesta hankala. Meidän on kuitenkin oltava paljon rohkeampia ja nopeampia pelissämme. Arvostan suuresti Kyproksen turnausta valmistautumisessamme tulevaan.

Suomi voitti Israelin marraskuussa Helsingissä puhtaasti 4-0. Tel Avivissa peli sai hankalan alun, kun tuomari näytti Anna Westerlundille punaista korttia ja Suomi joutui pelaamaan 75 minuuttia vajaalla. Lopputulokseksi kirjattiin siis 0-0-tasapeli.

- Vastustajat Kyproksella ovat parempia kuin Israel. Emme ehdi harjoitella kovin paljon, joten pääpaino tulee olemaan peleissä ja juuri se on meille tärkeää. Haluan, että päätöksentekomme kentällä paranee ja, että pelaamme vielä nopeammin. Tekniikkamme täytyy toimia myös kovemmassa tempossa.

Wales on avannut MM-karsintansa vahvasti ja johtaa lohkoaan. Kazakstan on kaatunut kahdesti 1-0 ja Bosnia-Hertsegovina kertaalleen samoin lukemin. Venäjän kanssa joukkue pelasti vieraissa maalittoman tasapelin. Sveitsi etenee lohkossaan puhtaalla pelillä voitettuaan Albanian kahdesti sekä Puolan ja Valko-Venäjän kertaalleen. Myös Italia on edelleen voittamaton. Romania on kaatunut kahdesti sekä Moldova ja Portugali kerran.

Cyprus Cupin ottelut tullaan näyttämään suorina lähetyksinä. Tuotannosta vastaa järjestävä taho ja tulemme ilmoittamaan suoran linkin lähempänä otteluita.

Turnauksen ohjelma Suomen osalta:
28.2. klo 13 Suomi-Wales 
2.3. klo 18 Sveitsi-Suomi 
5.3. klo 13 Suomi-Italia
7.3. sijoitusottelut

Suomen joukkue:
Tinja-Riikka Korpela Vålerenga IF
Minna Meriluoto HJK
Kreeta-Liisa Yli-Säntti LB 07
Anna Auvinen FC Honka
Tuija Hyyrynen Juventus FC
Emma Koivisto Kopparbergs/Göteborg FC
Natalia Kuikka Florida State University
Katarina Naumanen HJK
Anna Westerlund Lillestrøm SK
Tiia Peltonen PK-35 Vantaa
Mimmi Nurmela PK-35 Vantaa (lisätty joukkueeseen 20.2.)
Olga Ahtinen Brøndby IF
Emmi Alanen Vittsjö GIK
Adelina Engman Kopparbergs/Göteborg FC
Sanni Franssi Juventus FC
Nora Heroum Brescia Calcio Femminile
Linda Nyman FC Honka (nimetty Tia Hälinen AC Sparta Praha tilalle 23.2.)
Julia Tunturi Eskilstuna United
Ria Öling Brøndby IF
Vilma Hakala HJK
Kaisa Collin PK-35 Vantaa
Juliette Kemppi Lillestrøm SK
Linda Sällström Vittsjö GIK