Naisten Liigan runkosarja saatiin päätökseen

Naisten Liigan runkosarja saatiin pelattua päätökseen lauantaina täyden kierroksen voimin. Jatkolohkojen osalta joukkueet olivat selvillä, mutta nimenomaan jatkosarjoja ajatellen taisteltiin tärkeistä pisteistä.

Runkosarjan voittaja HJK pelasi vieraskentällä TPS:aa vastaan 1-1 (1-1)-tasapelin. Essi Sainio vei HJK:n heti 21. minuutilla johtoon, mutta Annika Haanpää tasoitti pari minuuttia myöhemmin eikä maaleja enää tämän jälkeen nähty.

FC Hongalla olisi ollut mahdollisuus kuroa eroa HJK:hon umpeen, mutta päätyi 2-2-pistejakoon JyPK:n vieraana. Kaikki näyttikin Hongan kannalta hyvältä, kun se johti Saara Lappalaisen ja Milla Punsarin maaleilla 2-0 toisen puoliajan alussa. Vahvassa vireessä oleva JyPK nousi kuitenkin tasoihin Lavdije Begollin ja Marika Ritvasen maaleilla.

Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen KuPS ilmoittautui vahvasti mukaan mitalitaisteluun kaatamalla sarjakolmosen TiPS:n 1-0 (1-0) Aino Krögerin maalilla. Åland United niin ikään hivuttautui lähemmäs mitalitaistelua 1-0 (1-0)-voitolla Ilveksestä. Ahvenanmaalaisten ainokaisen viimeisteli Isabella Mattsson.

IK Myran otti isot pisteet voittamalla kotonaan maalijuhlissa ONS:n 6-3 (2-2). ONS:n Marie Levasseur aloitti maalitehtailun jo kuudennella minuutilla ja Marie-Helen Prest tasoitti neljä minuuttia myöhemmin. Heta Olmalla vei oululaiset johtoon 21. minuutin pelin jälkeen, mutta kymmenen minuuttia myöhemmin Rachel Topliss teki taukolukemat. Toinen puoliaika oli IK Myranin Chelsy Swackhamerin näytöstä, kun hän iski hattutempun. Swackhamer ja Viktoria Byskata veivät alaveteliläiset jo neljän maalin johtoon ja Lotta Niemelän kavennusmaali jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Ylempään loppusarjaan lähdetään HJK:n johtaessa FC Honkaa viidellä pisteellä ja TiPS on kahdeksan pistettä espoolaisia perässä. TiPS::n niskaan hengittävät Åland United ja KuPS viiden pisteen päässä ja JyPK:lla on matkaa mitaleille seitsemän pistettä.

TPS lähtee alempaan loppusarjaan johtoasemassa ollen neljä pistettä Ilvestä ja ONS:aa edellä. IK Myran on kaksikosta kolmen pisteen päässä.