Takaisin
23.10.2017 klo 20.41

Naisten futsalmaajoukkueen leiriryhmä nimetty

Jaa:

Ⓒ SPL / Jussi Eskola

Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu Eerikkilään leirille 3. - 5. marraskuuta valmistautumaan historiallisiin maaotteluihin Puolaa vastaan.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt 4+16 pelaajan vahvuisen leiriryhmän, josta valitaan joukkue naisten ensimmäisiin maaotteluihin Puolaa vastaan marraskuun puolivälin jälkeen.

- Mukaan on valittu sellaisia pelaajia, joilla on valmius pelata kovia kansainvälisiä pelejä, Laitinen kertoo.

- Olen myös nähnyt paljon liigapelejä nyt alkukaudesta ja jokaisen pelaajan ainakin kertaalleen. Siinä on saanut myös hyvän kuvan siitä ketkä pelaajat ovat tällä hetkellä vireessä ja peli kulkee.

Leirin jälkeen nimetään 3+13 pelaajan joukkue, joka matkaa Puolaan.

- Leiriryhmä on koottu Puola-pelejä ajatellen ja ellei nyt isommin loukkaantumisia tule, niin joukkue Puolaan nimetään leiriryhmästä, Laitinen sanoo.

- Leirillä keskitytään oman pelitavan hahmottamiseen ja sikälikin on luontevaa valita pelaajat leirillä olevasta ryhmästä. Pelitavan suhteen pyrimme aika selkeään ja nopeasti omaksuttavaan pelaamiseen, kun päiviä yhdessä ei kuitenkaan ihan älyttömästi ole. Pyrimme hyödyntämään pelaajien vahvuuksia, ei mennä millään valmentajavetoisella pelitavalla, vaan nimenomaan pelaajien ominaisuuksien kautta.

Naisten maajoukkuetoiminta alkaa nyt toden teolla tämän leirin myötä ja tähtäin on ensi syksynä alkavissa ensimmäisissä EM-karsinnoissa. Marraskuun Puola-otteluiden lisäksi joukkueelle on sovittuna jo leiri Hollannissa helmikuussa; tuolloin vastassa on emäntämaa kahdesti.

Pelaajat leirille:
Maalivahdit (4)
Leena Lepikonmäki, ACE
Siiri Lilja, MuSa Futsal
Tiia Ropanen, ACE
Lilli Sandström, Ilves FS
Kenttäpelaajat (16)
Jonna Aro, ACE
Netta Hannula, MuSa Futsal
Pirta Hiukka, GFT Prinsessat
Jonna Hyvärinen, Ilves FS
Jenni Häkli, Ilves FS
Emilia Jokisalo, Ilves FS
Tiia Juntikka, FTK
Anni Karelehto, Ilves FS
Anna Keränen, FTK
Jonna Kykkänen, Ilves FS
Sini Lauermaa, ACE
Tiina Pöyry, Ilves FS
Elina Setälä, MuSa Futsal
Rosa-Maria Siren, YIlves
Sini Sutinen, YIlves
Daniela Tjeder, GFT Prinsessat