Naisten futsalmaajoukkue voittoon Sloveniassa – maajoukkuedebytantti Herranen teki hattutempun

Futsalmaajoukkue voitti perjantai-illan kohtaamisessa Slovenian lukemin 2–3. Ottelun hahmo oli Matilda Herranen, joka viimeisteli ensimmäisessä A-maaottelussaan heti hattutempun.

Naisten futsalmaajoukkue kohtasi perjantai-iltana ystävyysottelussa Slovenian. Ottelu oli maajoukkueen ensimmäinen ottelu pitkään aikaan, ja ottelussa maaotteludebyyttinsä teki peräti viisi pelaajaa. Suomen maalilla nähtiin debytantti Tytti Mikkola, ja kenttäpelaajista ensiesiintymisensä tekivät Jasmin Ylikraka, Maria Mäntylä, Matilda Herranen ja vasta 16-vuotias Laura Toivanen. Ottelun hahmoksi nousi Herranen, joka iski kolme osumaa Slovenian verkkoon.

Ottelussa mentiin ensimmäisen puoliajan loppua lukuun ottamatta Suomen komennossa. Suomi siirtyi johtoon ajassa 11:50, kun Herranen laukoi pallon ohi Slovenian maalivahdin oikealta laidalta. Takaa-ajoasemaan joutunut Slovenia sai Suomen maalin jälkeen pelistä paremmin kiinni ja painosti puoliajan loppuminuutit. Ajassa 17:39 kotijoukkueen Anja Žvokelj kavensi tilanteeksi 1–1. Vain hetkeä myöhemmin Suomi joutui tappioasemaan, kun tällä kertaa Sergeja Kos sai pallon Mikkolan selän taakse.

Toinen puoliaika oli Suomen suvereenia hallintaa, eikä Slovenia saanut hyökkäyspelaamistaan toimimaan. Puoliajan ensimmäistä osumaa saatiin odotella reilut neljä minuuttia. Emilia Jokisalo pelasi kulmapotkusta pallon Maria Mäntylälle, joka jätti pallon ovelasti taaksepäin Herraselle. Tehokkaana debyytissään ollut Herranen sijoitti pallon kaukaa millintarkasti Slovakian maalin etukulmaan.

Ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina 37. minuutille asti. Jokisalo pelasi pallon sisäänpotkusta Herraselle, joka rullasi yhdellä kosketuksella itsensä vetopaikkaan. Tällä kertaa tehopelaajan tarkka laukaus suuntautui takakulmaa kohti, eikä Slovenian maalivahti pystynyt pysäyttämään tarkkaa laukausta. Näin Herranen täydensi hattutemppunsa ja Suomi pääsi juhlimaan voittoa.

Suomen seuraava ottelu Sloveniassa pelataan lauantaina 11. syyskuuta klo 19:00, kun Suomi kohtaa Slovakian. Ottelua voi seurata Palloliiton YouTube-kanavalla.