Takaisin
27.8.2021 klo 16.17

Naisten futsalmaajoukkue otteluleirille Sloveniaan

Jaa:

Naisten futsalmaajoukkue matkaa tärkeälle EM-karsintoihin valmistavalle otteluleirille Slovenian Mariboriin 6.–12. syyskuuta. Uudessa seurassaan Pirkkalan Jalkapalloklubissa (PJK) Futsal-Liigakauteen valmistautuva maajoukkueen runkopelaaja Sini Lauermaan mukaan leiri on hyvä mittari joukkueen tämänhetkiselle tasolle. 


Lauermaa toukokuun maajoukkueleirillä. Kuva: Leo Hynninen

Naisten futsalmaajoukkueen edelliset maaottelut ovat jo pitkälle yli vuoden takaa. Koronapandemian takia siirtyneet EM-karsinnat alkavat lähestyä, joten myös naisten tapahtumantahti on tiivistynyt. Joukkue leireili elokuussa kaksi kertaa, ja syyskuussa edessä ovat ensimmäiset maaottelut pitkästä aikaa. Futsalmaajoukkue matkustaa Sloveniaan otteluleirille maanantaina 6. syyskuuta, ja loppuviikosta edessä on ainakin kaksi maaottelua. Joukkueen runkopelaajiin jo vuosien ajan kuulunut Sini Lauermaa on erittäin mielissään siitä, että joukkue pääsee vihdoinkin tositoimiin.

– Tosi hienoa, että päästään maajoukkueen kanssa taas pitkästä aikaa pelaamaan. Tämä leiri on tärkeä osa EM-karsintoihin valmistautumista. Pelit antavat mahdollisuuden nähdä, missä tällä hetkellä mennään, sekä samalla hioa yhteispeliä entistä paremmaksi, Lauermaa kertoo.

Koska edellisistä maaotteluista on jo kulunut tovi, on myös joukkue ehtinyt uudistua pelien välissä. Lauermaan mielestä onkin hienoa vihdoin nähdä uudempia pelaajia kansainvälissä otteluissa pelkkien harjoitusleirien sijaan. 

– On mukava nähdä monta debytanttia leirillä ja toivon, että saadaan paljon onnistumisia henkilökohtaisellakin tasolla.

Lauermaan mukaan hänen oma henkilökohtainen valmistautumisensa maajoukkuepeleihin on sujunut hyvin. Laitapelaaja siirtyi kauden 2020–21 päätyttyä uuteen seurajoukkueeseen entisen seuran ACE:n luovuttua paikastaan naisten Futsal-Liigassa. Varsinaisesti uudesta joukkueesta ei Lauermaan kohdalla kuitenkaan voida puhua, sillä lähes koko ACE:n menneen kauden joukkue siirtyi PJK:n riveihin. Uusi seura ja uusi valmennus ovat siitä huolimatta tuoneet harjoitteluun uusia tuulia. 

– PJK:ssa on vedetty lähes koko kesä kovatempoisia treenejä, mikä valmistaa kaikkia hyvin niin kauteen kuin maajoukkuetapahtumiinkin. Meillä on myös useita harjoitusotteluita nyt kauden lähestyessä, ja niiden avulla pelituntumankin pitäisi olla kunnossa maaotteluihin mentäessä, Lauermaa päättää. 

Naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt Slovenian leirille 17 (3+14) pelaajasta koostuvan ryhmän.

Mukaan kutsutut pelaajat ovat: 

Maalivahdit (3):
Tytti-Maria Mikkola, HIFK FS 
Tiia Ropanen, PJK
Lilli Sandström, Ilves FS

Kenttäpelaajat (14):
Hanna Halonen, HIFK FS 
Anna-Kaisa Hannuksela, HIFK FS
Netta Hannula, MuSaFutsal 
Emma Heikkilä, FTK -> jää pois, tilalle Anni-Elina Luotonen, MuSaFutsal
Matilda Herranen, Ilves FS 
Emilia Jokisalo, GFT
Tiia Juntikka, Ilves FS 
Sini Lauermaa, PJK
Maria Mäntylä, GFT 
Tiina Pöyry, Ilves FS
Elina Setälä, MuSaFutsal 
Daniela Tjeder, HIFK FS
Laura Toivanen, KaDy 
Jasmin Ylikraka, MuSaFutsal