Takaisin
2.7.2018 klo 19.43

Naisten futsalmaajoukkue nimetty Ruotsi-otteluihin

Jaa:

Ⓒ Paweł Jakubowski

Naisten futsalmaajoukkue kokoontuu heinäkuun puolivälissä leirille Eerikkilään. Leirin yhteydessä Suomi kohtaa kahdesti maaottelussa Ruotsin.

Ruotsi-ottelut toimivat samalla naisten futsalmaajoukkueelle kenraaliharjoituksena elokuussa alkaviin historiallisiin naisten ensimmäisiin EM-karsintoihin.

Päävalmentaja Jaakko Laitinen on nimennyt leirille 3+17 pelaajan vahvuisen ryhmän. Joukkue kokoontuu Eerikkilässä lauantaina 14.7. ja leiri päättyy keskiviikkona 18.7. Tampereella pelattavaan toiseen Ruotsi-otteluun.

- Saatiin hyvä alku maajoukkuetoiminnalle viime vuoden puolella. Eivät hyvät tulokset tietysti mitään auta tuleviin karsintoihin, mutta olihan se silti mukava alku, Laitinen kertoo Huuhkaja-TV:ssä.

- Kansainväliset ottelut motivoivat pelaajia totta kai ja kyllä tämä naisten maajoukkuetoiminnan aloitus on ollut erittäin hyvä kehitysaskel.

Nyt katseet alkavat kuitenkin olla jo tulevissa karsinnoissa. Laitisen mukaan voimasuhteita on kaikkineenkin melkoisen vaikea arvioida.

- Jos ajatellaan että 23 maata lähtee tavoittelemaan paikkaa ensimmäisiin EM-kisoihin, niin – vaikea toki sanoa, kun kaksi maata on tätä ennen kohdattu – mutta veikkaisin, että olemme siellä puolivälin tienoilla.

Ruotsi-ottelut ovat naisten futsalmaajoukkueen ensimmäiset kautta aikain kotikentällä ja jo siinä mielessä erityinen tapaus.

- Onhan se mahtavaa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen ja ehkä sitä antaa sitten vielä vähän enemmän. Meilläkin on monia pelaajia, jotka ovat Tampereelta päin ja katsomossa on varmasti tuttuja, Laitinen toteaa.

- Ensinnäkin lähdetään katsomaan pelaajia ja siltä pohjalta tehdään sitten valintoja EM-karsintoihin. Otteluihin sinänsä ei ole varsinaista tavoitetta, mutta totta kai kotikentällä halutaan näyttää kaikki osaaminen. Pääasia on kuitenkin saada hyvää valmistautumista ja tukea valintoihin karsintoja varten.

Lisää päävalmentaja Laitisen mietteitä Huuhkaja-TV:ssä >>

Ottelut:
Ti 17.7. klo 18.30 Suomi – Ruotsi, Tesoman palloiluhalli, Tampere
Ke 18.7. klo 18.30 Suomi – Ruotsi, Tesoman palloiluhalli, Tampere

Pelaajat leirille
Maalivahdit (3):
Leena Lepikonmäki ACE
Tiia Ropanen ACE
Emiilia Syvänen Ilves FS
Kenttäpelaajat (17):
Netta Hannula MuSa Futsal
Pirta Hiukka GFT Prinsessat
Jonna Hyvärinen Ilves FS
Jenni Häkli Ilves FS
Emilia Jokisalo Ilves FS
Tiia Juntikka FTK
Anna Keränen FTK
Jonna Kykkänen Ilves FS
Kiia Laine GFT Prinsessat
Sini Lauermaa ACE
Maria Mäntylä Ilves FS
Tiina Pöyry Ilves FS
Elina Setälä MuSa Futsal
Rosa-Maria Sirén Ylöjärven Ilves
Sini Sutinen Ylöjärven Ilves
Daniela Tjeder GFT Prinsessat
Maarit Vitikka FC Sport j